5 redenen waarom kunstgras perfect in jouw tuin of balkon past

Kunstgras is niet alleen maar om op te voetballen. Het ziet er tegenwoordig erg natuurlijk uit, waardoor je het bijna niet meer van echt gras kunt onderscheiden. In je tuin of op je balkon zorgt het daarom voor een frisse blik waar je nooit meer naar om hoeft te kijken. Maar, er zijn nog 5 andere redenen waarom kunstgras ideaal is.  

1. Het gras bij de buren is nooit meer groener

Een strak gazon in je tuin is mooi, maar wat je ook doet, het gras bij de buren is toch altijd groener. Maar met kunstgras maakt het niet uit hoeveel pokon zij strooien, want jouw gazon overleeft dan zelfs de grootste droogtes. In plaats van kale plekken repareren, modderpoelen ontwijken of jaarlijks graszaad kopen, kun jij zelfs met kunstgras op het balkon de komende jaren genieten van je prachtige gazon. 

Via: giphy.com

2. Onderhoud is niet nodig

Of je nou met een zitmaaier over het gazon heen gaat, met een nagelschaartje de sprietjes knipt of misschien wel een robotgrasmaaier aanschaft, er gaat tijd zitten in het onderhoud. Met kunstgras hoef je nooit meer pokon te strooien en kun je altijd direct genieten van een prachtig grasveld. En als je lekker ligt te zonnen hoef je ook niet bang te zijn dat er ineens ongedierte naast je hoofd uit de grond komt kruipen.

Kunstgras tuin zwembad
Via: depositphotos.com

3. De kinderen kunnen in de tuin kamperen

Een tentje opzetten in de tuin is één van de leukste dingen voor kinderen. Maar voor de ouders ligt dat vaak net even iets anders. Want zodra je de tent weghaalt staat er mooi geel vierkant in het gras, die de rest van de zomer niet meer wegtrekt. Met kunstgras in de tuin kun je de tent (of andere tuin-accessoires) gewoon de hele zomer laten staan, en hebben je kinderen de tijd van hun leven.

4. De vloer is lava

Heb jij een balkon op het zuiden? Dan ben je vast wel bekend met het spel ‘de vloer is lava’. Maar in plaats van een spelletje, is het op jouw balkon een serieuze zaak. Het is onmogelijk om langer dan 2 seconden op de tegels te lopen, zonder blijvende schade te veroorzaken. Daarnaast is de warmte die de tegels uitstralen ook te warm om comfortabel op je balkon te zitten. Kunstgras op het balkon leggen is dé manier om de snikhete zomers in Nederland comfortabel te houden.

5. Kunstgras gemakkelijk zelf te leggen

Met de auto naar het tuincentrum toe rijden voor 20 rollen echt gras en er vervolgens achter komen dat je geen stuk plastic hebt meegenomen om je auto schoon te houden. We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Maar je kunt gewoon online kunstgras kopen, het is schoon en je legt het ook eenvoudig zelf in je tuin. Je krijgt gewoon een grote rol, die je vervolgens kunt uitrollen of zelf op maat knipt. Daarnaast vind je op internet allerlei tutorials hoe je binnen een paar uurtjes een tuin hebt waar je de komende jaren niet meer naar om hoeft te kijken. Ideaal!

Kunstgras rol tuin
Via: depositphotos.com

Kunstgras in de tuin iets voor jou?

Wat vind jij van het ‘nieuwe gras’? Is kunstgras iets voor jouw tuin, balkon of terras? Laat het weten in een reactie onderin!


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...