Zo maak je binnen 1 minuut zelf een mondkapje van een sok

Mondkapjes worden verplicht in het openbaar vervoer in Nederland vanaf 1 juni. Deze worden niet verstrekt door de overheid, dus je zult er zelf voor moeten zorgen. Wij kwamen een leuke manier tegen om dit, vooral heel eenvoudig, te kunnen doen.

Mondkapjes in Nederland

Mondkapjes in Nederland, een verhitte discussie in 2020. Hebben ze echt nut? Moeten we ze gaan dragen? Maar uiteindelijk zijn we eruit, ze worden vanaf 1 juni 2020 verplicht in het openbaar vervoer.

Via: gihpy.com

Sterker nog, als je geen mondkapje hebt in het openbaar vervoer na deze datum kun je zomaar een flinke boete krijgen en dat wil je natuurlijk niet. Nu de mondkapjes in het verschiet liggen, zul je ze moeten aanschaffen of zelf maken. Wij hebben een interessant filmpje gevonden van deze laatste optie.

Zelf mondkapje maken, zo simpel kan het zijn

Als je nu dacht dat je achter bandjes of elastieken moet kopen, achter de naaimachine moet gaan zitten en uren ploeteren om een mondkapje te maken? Dan heb je het compleet mis, want eigenlijk kun je ze bijzonder eenvoudig zelf maken.

Dat dacht ook Safia Aggoune, die op TikTok een filmpje plaatste waarin ze van een sok een mondkapje maakt. Dit alles binnen één minuut, dus een mondkapje voor het hele gezin klaar binnen 10 minuten, ideaal!

Lees ook: Mondkapjes kopen op Aliexpress, hier moet je op letten

Mondmasker maken met sok
Via: instagram.com (capture) | 2bfunkychick, CC

Wat heb je nodig + stappenplan

Om hiermee aan de slag te gaan heb je bijzonder weinig nodig:

  • Katoenen sok, liefst schoon 🙂
  • Schaar

De werkwijze is ook niet al te ingewikkeld:

‘Het is heel simpel: eerst knip je het voetje van de sok af. Dan knip je de kous open aan de wreef, niet aan de hiel. Strijk de stof open en vouw het andersom in twee, zodat de hiel een bergje maakt. Draai het masker in wording om, en rond de topjes aan de zijkant af. Vouw het masker weer open, over je neus, en je bent klaar.’

Zo eenvoudig is het

Heb je geen TikTok, gelukkig heeft Safia het ook op Instagram gezet en kun je zelf ook meteen aan de slag! Toch mondkapjes kopen, hier hebben ze nog voorraad.


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...