Een georganiseerde planning maak je met een bullet journal

Heb jij al gehoord van een bullet journal? Dit is een agenda, een dagplanner en een dagboek in één. En het mooie is, je kunt het helemaal indelen zoals jij graag wil. Wat is bullet journaling en waarom moet je het ook echt eens proberen?

Wat is een bullet journal?

Om je een idee te geven van een bullet journal kun je het volgende filmpje bekijken. Hierin wordt heel goed uitgelegd wat een bullet journal precies is.

Wat heb je nodig?

Je hebt helemaal niet veel nodig. Wat je sowieso nodig hebt is een boekje, en een pen of potlood. Het boekje mag met lijntjes, met een grit of gewoon wit zijn. Wat de meeste mensen echter gebruiken is een boekje met puntjes, zo kun je gemakkelijk zelf hokjes of lijntjes tekenen of wat je ook nodig hebt.

Doe hoe jij het wil

In je bullet journal plaats je alleen wat jij wil. Gebruik wat je nodig hebt en maak er echt iets van dat voor jou nuttig is. Sommige mensen maken er hele kunstwerken van. Zo tekenen ze er van alles bij, houden ze bij of ze wel al hun goede doelen bereiken of ze oefenen met handlettering. Maar dat hoeft natuurlijk niet, je kunt het ook lekker simpel houden. Zie een paar leuke ideeën voor jouw bullet journal in dit filmpje:


Voordelen van een bullet journal

Een bullet journal is alles in één. Je hebt een agenda, een to-do list,e en doelenlijst, en een dagboek, alles bij elkaar. Omdat je alles bij elkaar hebt, leef je georganiseerder. Ook is het vaak beter om dingen op te schrijven, daardoor onthoud je het allemaal beter en makkelijker. Daarnaast is het heel erg leuk om te doen en kan het echt je hoofd leegmaken.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...