De 14 beste & gratis reisapps van het moment 

Reizen, we doen het allemaal en het liefst ook zo vaak mogelijk. We zijn er gek op! Reizen kan best ingewikkeld zijn. Daarom hebben wij een aantal te gekke reisapps voor je uitgezocht om je reis makkelijker te maken..

Een fantastische reis sla je niet alleen maar op in je gedachten, maar je wilt ook mooie foto’s maken om aan je vrienden, familie en kennissen te laten zien, op sociale media te posten of een fotoboek te maken. Onder de lijst met te gekke reisapps hebben wij daarom twee super vette camera’s voor je klaar gezet.

1. DuoLingo

Heb jij geen talenknobbel of wil jij je talenkennis gewoon even opfrissen? DuoLingo helpt je de basis van een taal op een speelse wijze goed onder de knie te krijgen. Echt een aanrader!

2. GoEuro

Ben jij opzoek naar een fijne, overzichtelijke en snelle reisplanning app die trein, bus en vliegtuig met elkaar vergelijkt tijdens jou zoektocht van de beste route van A naar B? GoEuro helpt je!

3. Packpoint

Ben je chaotisch of maak jij voor de zekerheid een inpaklijst als je op vakantie gaat? PackPoint is de app die je helpt bij het inpakken van al je bagage. Check, check, dubbel check!

4. Trail Wallet

Breng jij graag je budget in kaart en heb je de discipline om al je uitgaven in te voeren? Trail Wallet geeft je heel veel inzicht in je uitgaven en hoe je uitgaven in verhouding staat tot je budget. Kun je nog een extra biertje drinken vanavond of moet de rem erop? Trail Wallet vertelt het je.

5. Splitwise

De ingewikkelde rekensommen als je met vrienden op vakantie bent. Voer alle betalingen in in Splitwise en je bent er zo achter wie wat moet betalen aan wie. Super handig en het voorkomt een hoop nutteloze discussies!

6. Stay.com

Krijg jij graag tips van locals als je op vakantie bent? Neem dan eens een kijkje op stay.com voor de beste insider tips, van food tot workshops en van mode tot nachtleven. Een echte toevoeging op jou reis!

7. Onavo Extend

Ken je dat? Je koopt een internetbundel voor de vakantie (want je kan absoluut niet unconnected zijn in deze wereld), maar je bundel is al op voordat je voor je gevoel ook maar iets hebt gedaan.. Onavo Extend comprimeert al je data waardoor je tot 80% aan MB’s bespaard. Ook laat de app zien hoeveel data elke app verbruikt en hoeveel je bespaard op je MB’s. Het verminderde internetverbruik bespaard ook op je batterij.

8. XE Currency

Op de hoogte zijn van de laatste wisselkoersen van welke munteenheid dan ook? Of bedragen omrekenen? XE Currency app doet het voor je.

9. Vakantiebieb

Lees jij graag als je op vakantie bent, maar wil je geen extra kilo’s aan boeken meesjouwen? Vakantiebieb speelt daar handig op in door diverse vakantieboeken voor volwassenen en kinderen aan te bieden in de app welke beschikbaar is op je smartphone of tablet. Let op, de app is alleen beschikbaar in vakantieperiodes (1 juli – 1 september, 30 september – 27 oktober en 9 december – 5 januari). Veel lees plezier!

10. SeatGuru

Wil jij verzekerd zijn van de beste plek in het vliegtuig? Met SeatGuru kun je de stoeltypes en vliegtuigindeling zien per luchtvaartmaatschappij. Super handig toch?!

11. Tripadvisor

Tripadvisor, het wereldwijde platform voor reizigersbeoordelingen, foto’s en kaarten van accomodaties en bezienswaardigheden. Direct vanuit de app een vlucht of hotel boeken? Geen probleem! Super handige app voor én tijdens de reis.

12. Around me

Heb jij een toilet nodig, zoek je een supermarkt omdat je dorst hebt, of moet je tanken? De app Around me vertelt je waar je moet zijn en wijst je ook direct de weg. Let op, internetverbinding is wel een vereiste.

13. Skyscanner

Vergelijk jij graag je vluchten om te zien wanneer en met wie je het goedkoopste vliegt? Skyscanner bied je de uitkomst. Een pluspunt is dat je gemakkelijk ziet wat enkeltjes per dag kosten en op welke dag je dus het meest voordelige terug vliegt.

14. Uber

Wil jij de luxe ervaren van een snelle, transparante en veilige taxiservice waar je geen gedoe hebt met cash geld en vaak ook nog goedkoper uit bent? Dan is Uber iets voor jou. Met deze app bestel je eenvoudig en verantwoord een persoonlijke taxi.

Camera’s

Camera’s zijn de perfecte aanvulling op een reis. Je kan alle mooie momenten vastleggen en eeuwig bewaren en terugkijken. Wij hebben twee super vette camera’s voor je uitgezocht.

De Fujifilm Instax Mini 8 maakt hele gave polaroids welke direct uitgeprint worden. Deze camera is vooral leuk als je een fotoboek wilt maken of als je veel naar feestjes gaat. De camera regelt zelf de juiste belichting en stelt scherp tot een afstand van 60 cm.

De Canon EOS 1300D is een geheel ander genre camera’s dan de Fujifilm Instax. De Canon EOS 1300D maakt met zijn 18 megapixel sensor foto’s van spiegelreflexcamera-kwaliteit. Daarnaast deel je de gemaakte foto’s razendsnel met familie en vrienden op social media. Via Wifi of NFC deel je de beelden namelijk gemakkelijk met je smartphone.

Veel reisplezier!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...