Je badkamer schoon in een handomdraai: 4 natuurlijke manieren!

Er zijn veel chemische middelen om je badkamer goed schoon te maken, maar dat is nergens voor nodig. Je kunt ook op makkelijkere, meer natuurvriendelijke manieren je badkamer schoonmaken. En dat kost je helemaal niet zo veel moeite! Welke tips zijn er allemaal om gemakkelijk en snel je badkamer schoon te krijgen?

Vuile badkamer

Een vuile badkamer is geen pretje om schoon te maken. Veel mensen stellen dan ook het schoonmaken van hun badkamer uit. Het kost immers zo veel boen en poetswerk. Maar toch zijn er genoeg manieren om het lekker vlot aan te pakken.

1. Gebruik azijn tegen kalk

Heb je veel last van kalk in je badkamer en zie je vooral veel gele kleuren? Dan kun je hier azijn voor gebruiken. Je kunt dit eventueel in een lege spuitfles doen. Even spuiten, laten intrekken en daarna schoonmaken. Ook een verstopte douchekraan kun je in de azijn leggen. Dit werkt ontzettend goed tegen de kalk!

2. Maak de douchewand schoon met anti-roos shampoo

Heb je anti-roos shampoo in huis? Dan kun je dit heel goed gebruiken voor de douchewanden. Even ermee insmeren en de zeepresten en kalk verdwijnen erg gemakkelijk!

3. Kunststof bad en krassen

Heb je krassen in je kunststof bad? Dit kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld kinderspeelgoed. Je kunt dit oplossen door de krassen wat in te smeren met tandpasta. Dit kan heel goed helpen tegen de krassen. Er is zelfs nog veel meer wat je met tandpasta kan doen:

4. Toilet schoonmaken met Coca Cola

Coca Cola is niet alleen een lekker drankje, maar het werkt ook ideaal om je toilet mee schoon te maken. Poets eerst wat met de wc-borstel. Giet daarna de cola over de vlekken in je toilet en laat het daarna een tijdje intrekken. Zorg dat je echt veel cola hebt, zeker 300 ml of meer. Na het intrekken kun je de wc doortrekken en zul je zien dat alles al een stuk schoner is geworden!

 

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...