5 redenen die baking soda een schoonmaakwonder maken

Voor de grote schoonmaak en moeilijke verwijderbare vlekken is er in mijn optiek maar één laatste redmiddel: baking soda. Ik zie het als een wondermiddel waarmee nagenoeg alles weer schoon en fris wordt. Je kunt er meer mee dan taartjes bakken. Maar wist je dit al?

Baking soda: wondermiddel voor alles

Natuurlijk werd baking soda zo’n 150 jaar geleden al gebruikt in het bakproces: voor het rijzen van deegwaren. Maar eigenlijk doet het poeder wonderen op vele andere vlakken. Wondermiddel ja, maar dat het voor alles gebruikt kan worden is ook weer niet helemaal waar. Gebruik het bijvoorbeeld niet op satijn. Maar het is wel een verdomd handig goedje voor bijna alles. Ook voor dingen die je niet verwacht, waaronder het schoonmaken van een douchegordijn, de vloer, de kattenbak, knuffels en nog veel meer.

Via: pixabay.com

We hebben even 5 originele toepassingen van baking soda op een rijtje gezet. Welke zaken ga jij proberen of doe je juist al (en zijn het vermelden waard)? Laat het weten in een reactie onderin!

1. Haren wassen

Wil je extra frisse haartjes, doe dan een beetje baking soda in een kopje met wat water en giet dit in plaats van shampoo over je haar. Laat het 1 minuut intrekken en spoel het daarna goed uit. Ik mis daarna wel het lekkere shampoo luchtje.

2. Stinkende schoenen

Ruiken je schoenen van binnen niet zo fris? Dan helpt het om dit poedertje erin te strooien en dit voor het aantrekken goed uit te schudden.

Via: flickr.com | greeblie, CC

Strooi de baking soda in iedere schoen en schud het poeder, zodat het goed verspreid over de schoen. Wacht hierna enkele uren (liefst 24 uur), voordat je het poeder er weer uitgooit:

3. Luchtverfrisser in huis

Doe wat badzout (met kruiden) of lekker geurende olie en natuurlijk baking soda in luchtdoorlatende zakjes en plaats die door je huis. Dit kan natuurlijk ook in een speciale (of zelfgemaakte) pot met luchtgaten. Het zal meteen frisser ruiken. So fresh and so clean 😉


4. Weg met nare luchtjes in de koelkast

Wanneer je de koelkast opent en er komt een lucht uit alsof er iets van ellende zelf naar de vuilnisbak wil lopen, dan is het tijd om een geopend zakje baking soda erin te leggen. Dat doet wonderen. Maar gooi ook die troep weg, yuck! En voor een echt schone koelkast, neem een poetsdoek, doe er wat baking soda op en poetsen maar. Zo voorkom je nieuwe nare luchtjes.

.

5. Voor een schone toilet pot

Wat voor de koelkast geldt, geldt ook voor de wc-pot. Als je het schoonmaak wondermiddel erin gooit en dit na een minuut of 10 doorspoelt, blinkt je toilet als nooit tevoren en ruikt het er heerlijk!

Via: depositphotos.com

Er wordt veel over baking soda geschreven maar niet alles is natuurlijk waar, noch veilig. Zo zou ik nooit op een andere manier van baking soda snoepen, dan in een taartje . Lijkt mij niet heel verstandig. Don’t believe the hype!

Baking soda toepassingen voor jou?

Welke van deze zaken ga je zeker uitproberen of deed je al? Missen we juist nog een belangrijke? Laat het weten in een reactie onderin!


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...