Besparen op de inrichting van je nieuwe woning doe je ZO…

Of het nou je eerste eigen woning is of een nieuwe woning, je bent er onwijs trots op! En dat is logisch. Deze wil je dan ook zo mooi mogelijk inrichten, dat is heel normaal. Maar hoe doe je dat als je bankrekening niet alles toelaat? Wij geven je 7 tips.

Een nieuwe woning inrichten naar je eigen wensen zonder daarna op rantsoen te moeten is echt niet zo moeilijk. Een fantastische inrichting van je huis heeft namelijk niets te doen met een flinke zak geld. Tuurlijk gaat het je geld kosten, maar je kunt wel op artikelen besparen. Hierbij komt er vooral creativiteit, smaak en je netwerk om de hoek kijken. 😉

1. Meubels met een dubbele functie zijn key

Ken je dat bijzettafeltje van je oma dat al zeker honderd jaar oud is? Het lijkt een simpel bijzettafeltje, maar aan de linkerzijkant zitten lades en de rechterzijde heeft etages om spullen op te ruimen. Super handig! Kies dus voor meubels met een dubbele functie.

2. Vintage spullen

Of eigenlijk gewoon tweedehands spullen. Iets is pas vintage als het meer dan twintig jaar oud is. Tweedehands meubels hebben wellicht niet je voorkeur, maar bij de kringloopwinkels kun je vaak voor minimaal de helft van de originele prijs geweldige en unieke interieur decoraties en meubels vinden. Zeker het proberen waard, maar er zijn ook nieuwe vintage-opties.

3. Focus op de toekomst

Een paarse bank, rode stoelen en een gele salontafel, super gaaf en trendy, maar hoe lang blijf je dit leuk vinden? Waarschijnlijk doet het na een paar maanden pijn aan je ogen. Kies je niet veel liever voor iets neutraals en breng je kleur aan met accessoires? Veel makkelijker te vervangen dan een gehele bank of set stoelen, daarbij is het dus ook budget technisch gunstiger. Kijk dus naar wat je op de langere termijn mooi vindt.

4. Verf

Trek je oude kloffie maar aan, want je gaat lekker verven! Geef de kast of de deurknoppen een nieuw kleurtje en je geeft je gehele kamer meteen een compleet nieuwe look. Fantastisch! En wellicht neem je de muren ook nog mee? Daarnaast kun je met verf ook veel lachen met je partner.

5. Kunst

Een Picasso is exclusief, maar de IKEA heeft ook mooie schilderijen. En soms kunnen kleuters er ook nog wat van. Leg de verschillende werken maar eens naast elkaar en bekijk of een kunstkenner het verschil ziet. Ook deze zal zich wel eens vergissen. Kunst voegt karakter toe aan elke ruimte en voor mooie prijzen kun je best unieke en mooie decoraties vinden.

Zoenen kussen zo graag
Via: pixabay.com | khfalk, CC

6. Kwaliteit boven kwantiteit

Iets moet mooi voor het oog zijn, maar ook praktisch. Als je een tweepersoonsbed op de kop kan tikken voor €150,00 dan is dat natuurlijk super en klinkt dat als een geweldige deal. Maar als je na een wild avontuur met je partner erachter komt dat er een aantal balken gebroken zijn en je de volgende nacht op de grond moet slapen, dan is dat geen pretje. Het bed kun je weer wegdoen want het was troep. Zonde! Koop de meubels die je vaak gebruikt van goede kwaliteit, kijk eens in de uitverkoop ergens en krijg ook nog garantie. Dit kan ook veel geld besparen en is naar de toekomst toe een stuk beter.

7. Maak gebruik van je netwerk

Maak gebruik van je netwerk! Wellicht gaat iemand net zijn/haar interieur veranderen of een nieuwe pannenset kopen en kun jij deze overnemen. Of is die persoon super goed in verven, of badkamers aanleggen en willen ze jou voor een vriendenprijs helpen. Of heeft die kennis van jou een keukenzaak en wilt hij/zij je voor een mooi tarief aan een nieuwe keuken helpen. Vragen kan geen kwaad.

Veel plezier met het inrichten van je nieuwe woning!


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...