7. Uien zonder tranen
Krijg je altijd van die waterige ogen tijdens het snijden van uien? Dat is vanaf nu verleden tijd. Snij de punten van de ui weg, doe de ui in een schaaltje en stopt het ongeveer 45 seconden in de magnetron. Daarna kun je zonder tranen de ui schillen en snijden.

8. Maak melkschuim
Gek op een heerlijke cappuccino, maar je hebt geen melkopschuimer thuis? Geen nood. Giet je melk in een glazen pot, draai de deksel er stevig op, schudt de pot flink heen en weer zodat er schuim ontstaat (melk zonder vet werkt het beste). Daarna 30 seconden in de magnetron voor de lekkerste melkschuim.

9. Chips
Ja hoor, ook chips kun je nu zelf maken. Snij de aardappel in dunne plakjes, wrijf ze in met wat olie, leg ze in een magnetron schaal (zorg dat ze niet op elkaar liggen) en zet de magnetron 5 tot 7 minuten aan. Afkoelen en genieten maar!
10. Wol kleuren
Koop wat Kool-Aid (limonade poeder), meng het in water en plaats er dan wat wol in. Verwarm het geheel een paar minuten in de magnetron en je hebt gekleurt wol.

11. Postzegels verwijderen
Voor alle verzamelaars: postzegels kun je heel makkelijk van een envelop krijgen als je er een paar druppels water op doet en 20 seconden in de magnetron legt. Daarna kun je zonder scheuren de postzegel van de envelop krijgen.
12. Experimenteren met zeep
Leuk voor de kinderen: schuim van zeep maken. Gebruik daarvoor wel Ivory zeep of een ander merk waar veel lucht in zit. Na twee en half minuut in de magnetron groeit de zeep, wordt het zacht en krijg je een soort wolk. Daarna kun je allerlei vormen maken van de zeepmassa.
Nu zijn we wel benieuwd of jullie de magnetron ook voor andere dingen gebruiken! Laat het ons weten in een reactie!
Blijf fris en fruitig… en volg ons!
Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief: