Je magnetron: deze 12 bijzondere dingen kun je ermee doen

Tegenwoordig is de magnetron niet meer weg te denken uit het moderne gezin. Veel mensen zullen hun apparaat vooral gebruiken om iets op te warmen. De duurdere magnetrons kunnen ook dienst doen als oven. Maar er is nog veel meer mogelijk met de magnetron.

Waar we eerder al berichtten over de handige tips, die je met je vaatwasser kunt doen, hebben we wat nieuws! Hier een overzicht van 12 zaken die je ook kan doen met je magnetron, maar waar je misschien niet meteen aan dacht:

Via: giphy.com

1. Heerlijke eieren bereiden in de magnetron

Een bekend gegeven is toch wel dat het ook mogelijk is om een ei te koken in de magnetron, maar gebakken en gepocheerde eieren zijn ook mogelijk.

Gekookt eitje:

Verwarm 3 minuten lang een kom water in de magnetron, prik een mini gaatje in het ei met een speld (anders ontploft het ei), leg het ei weer terug in de kom, plaats er een bord op en verwarm het geheel op 50% vermogen, ongeveer 4 minuten lang.

Gepocheerd:

Vul weer een kom met water, breek een eitje open en laat dat voorzichtig in het water zakken. Een klein prikje in het eigeel voor een mooi resultaat, folie over de kom en 1 minuut op vol vermogen verwamen in de magnetron.

Gebakken:

Vet een magnetronschaal in met wat boter, breek het eitje open en prik even lichtjes de dooier door. 45 Seconden op de hoogste stand en je hebt zelfs een heerlijk gebakken (spiegel)eitje of ‘sunny side up’, zoals het in het Engels heet:

2. Groente stomen

Je krijgt de lekkerste gestoomde groente als je wat groenten in een schaal legt, vult met wat water, afdekt met een bord en dan de magnetron z’n gang laat gaan. Stomen kan ook als je je groente inpakt in papieren handdoekjes. De stoomtijden voor de verschillende groenten kun je hier vinden.

groente stomen magnetron
Via: pixabay.com | RitaE, CC

3. Knoflook pellen

Heb je ook altijd problemen om je knoflook goed schoon te krijgen? Geen probleem. De magnetron kan helpen.

4. Tomaten pellen

Eigenlijk is elke groente en fruit makkelijk te pellen na een rondje in de magnetron. Snij bijvoorbeeld tomaten doormidden, plaats ze op een plaat (of bord) en stel je apparaat in op 5 minuten. Daarna kun je heel simpel met een vork de velletjes eraf halen.

tomaat pellen
Via: pixabay.com | matthiasboeckel, CC

5. Oud brood

Oud brood is weer eetbaar te krijgen door ze tussen wat papieren handdoekjes te leggen. Magnetron aan en 10 seconden later heb je weer lekker zacht brood. Je kunt ook een glas water naast het brood neerzetten en het water verwarmen. Door de stoom wordt het brood weer zacht zonder dat je de papieren handdoekjes nodig hebt.

Afbeelding wordt geladen…

6. Het drogen van kruiden

Hiervoor gebruiken we weer de papieren handdoekjes. Stop er een paar takjes verse kruiden tussen en gebruik de magnetron voor 2 a 3 minuten.

kruiden drogen
Via: pixabay.com | gate74, CC

We hebben nog 6 leuke ideeën op de volgende pagina! Wat dacht je van uien in de magnetron? (zie #7)

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...