Handige vaatwasser tips: 15 dingen die je ermee kunt doen

In de meeste huishoudens is wel een vaatwasser aanwezig. Heel handig voor als je helemaal geen zin hebt om de afwas te doen, maar wist je dat die handige vaatwasser voor nog veel meer dingen te gebruiken is. Hierbij een overzicht.

Vaatwasser tips

Een vaatwasser maakt je borden schoon, ja. Maar wist je dat je er nog veel meer mee kunt? Wij in ieder geval niet. Tot we het internet afspeurden naar de grappigste, handigste, meest unieke vaatwasser tips.

Zie hier het resultaat. Ga je blij mee zijn!

man baard duim
Via: pixabay.com | 2649771, CC

1. Zalm koken in de vaatwasser?!

Het is echt waar, in een vaatwasser kun je een lekkere zalm heerlijk gaar koken.

Kruid een zalmfilet met wat peper en zout, wrijf ’t in met wat olijfolie en citroensap en wikkel de zalm daarna goed in aluminiumfolie zodat er geen lucht bij kan komen. Plaats het zalmpakketje in het bovenste rekje van de vaatwasser en zet de machine aan.

2. Houd makkelijk je eten warm

Heb je even geen ruimte in de oven, maar je wilt toch graag je gerechten warm houden?

Geen paniek, want de vaatwasser helpt je uit de brand. Zet je programma op drogen zonder water en je gerechten blijven heerlijk warm totdat de rest van het eten klaar is.

Via: Pixabay.com

3. Warme borden

Wil je graag je eten serveren op warme borden, dan kun je hetzelfde truukje gebruiken. Sommige vaatwassers hebben zelfs een speciale instelling om borden warm te houden.

Via: Pixabay.com

4. De vaatwasser was je aardappelen!

Wie spoelt de aardappels schoon onder de kraan? Iedereen toch? Vanaf nu kan het ook in de vaatwasser. Het werkt zelfs voor verschillende soorten fruit.

Leg de kwetsbare groente en fruit zoals tomaten in het bovenste rekje, zodat de stevige producten zoals de aardappels beneden een plekje krijgen. Zet de vaatwasser op koud en stel een kort programma in. Afwasmiddel is niet nodig.

Via: Pixabay.com

5. Weg met die bacteriën

Bacteriën zitten overal, ook op de meest onverwachte plaatsen. Kinderspeelgoed kan voortaan ook in de vaatwasser. Klein speelgoed in het bestekbakje en de rest verdeeld over de twee rekken. Zorg er wel voor dat de temperatuur niet te hoog staat, want speelgoed kan smelten.

Deze media wordt nog niet getoond.

Klik op dit blok om (alle) externe media op Kiwify te tonen, door deze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

.

6. Was schoenen en hoeden

Heb je nog ergens vieze flip-flops of zweterige baseball petjes? Was ze dan in de vaatwasser. Maar zorg wel dat je dat niet tegelijk doet met de borden en het bestek.

Je hebt zelfs speciale petbeschermers voor in de vaatwasser. Kijk maar.

Pet-vaatwasser
Via: bol.com

7. Schone wieldoppen

Ook wieldoppen van auto’s zijn schoon te krijgen in de vaatwasser. Wel weer zonder het bestek en de borden.

wieldoppen
Via: Pixabay.com

8. Jawel, ook schone huissleutels…

Ook je huissleutels zijn schoon te krijgen in de vaatwasser. Waarschijnlijk heeft niemand ooit z’n huissleutels schoongemaakt, dus dit is een goed moment om het eens te proberen. Zorg wel dat je de sleutels achteraf goed droog maakt, want ze kunnen roesten.

Huissleutels
Via: pixabay.com | Capri23Auto, CC

9. Vieze gereedschappen, stop ze in…

Stop ook gerust een groot gedeelte van je gereedschappen in de vaatwasser, wel in het bestekbakje. Draai een wasprogramma met zeep en je herkent waarschijnlijk je schone gereedschap niet meer terug.

Hamer gereedschap
Via: pixabay.com | Ella_86, CC

10. Rijpe avocado’s

Avocado’s kunnen ook sneller rijpen als je ze met een programma mee laat draaien in het bovenste rekje.

avocado
Via: Pixabay.com

11. Stoom groenten

Deze tip werkt vooral het beste met asperge en sperziebonen. Stop ze in een afgesloten weckpot met een draaidop, samen met een kop water, wat kruiden, boter en eventueel een citroen.

Sluit daarna de weckpot goed af, gebruik weer het bovenste rekje en vooral geen zeep en niet veel later heb je heerlijk gestoomde groenten.

glass-containers-
Via: Pixabay.com

12. Droog je afwas

Doe je om wat voor reden toch de afwas met de hand, laat de natte borden dan drogen in de vaatwasser. Dit scheelt weer veel tijd en ruimte.

Vaatwasser vaat borden
Via: Pixabay.com

13. Spons

Wil je graag een schone vaatwasser zonder bacteriën, was dan een sponsje mee op het warm/drogen programma. Je spons ruikt daarna weer heerlijk fris en 99,9% van de bacteriën zijn verdwenen

Deze tip werkt ook voor de magnetron.

Spons
Via: Pixabay.com

14. Gloeilampen wassen!

Beetje gevaarlijk, maar het kan wel: gloeilampen wassen. Ze zijn waterdicht, maar zorg wel dat ze goed droog zijn voordat je ze weer gaat gebruiken.

led lamp
Via: Pixabay.com

15. Schone kwasten

Make-up kwasten kunnen na verloop van tijd flink vies worden. Was ze een keer per maand schoon in de vaatwasser. Wel in het bestekbakje.

make up borstel
Via: Pixabay.com

Jouw ultieme vaatwasser tips

Graag horen wij van jullie wat je nog meer in de vaatwasser wast! Laat het ons weten via een reactie onderin.

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...