Hét geheim hoe een (halve) avocado langer goed blijft

Avocado’s zijn erg geliefd en kunnen op ieder moment van de dag gebruikt worden. Denk aan een boterham met dikke plakken avocado of een schaal met heerlijke nacho’s waar guacamole uiteraard niet kan ontbreken. Heerlijk, maar het is algemeen bekend dat (halve) avocado’s niet lang goed blijven. Toch hebben we een oplossing…

Weetjes over avocado’s

Het is niet zo vreemd dat avocado’s populair zijn. Ze zitten vol met meervoudig onverzadigde vetzuren, vitamine C en E, kalium en antioxidanten. Al met al stoffen die goed zijn voor je lichaam. Het bevat zelfs meer kalium dan een banaan. Toch kan een banaan goed van pas komen, want een avocado rijpt sneller als je deze naast een banaan legt. De banaan stoot namelijk een bepaald gas uit, waardoor het rijpingsproces wordt beïnvloed.

Is een avocado alleen geschikt om te eten? Zeker niet! Doordat het veel goede stoffen bevat, kan het ook gebruikt worden tegen een droge of verbrande huid, rimpels of beschadigd haar. Wij hebben het alleen nog niet uitgeprobeerd om guacamole op ons gezicht te smeren…

guacamole
Via: flickr.com | Kjokkenutstyr Net, CC

Bewaren van een halve avocado

Erg leuk al die voordelen van een avocado, maar de tweede stap levert vaak een groot probleem op. De ene avond heb je genoten van een (te grote) schaal gevuld met nacho’s en guacamole. Je hebt hiervoor een halve avocado gebruikt en de andere helft bewaar je voor een andere keer.

Bij het bewaren van de vrucht gaat het helemaal mis. Vershoudfolie werkt niet optimaal en ook plastic potjes hebben niet de gewenste werking. Binnen de kortste keren is je avocado hartstikke bruin en niet meer lekker om te eten. Eeuwig zonde!

avocado
Via: flickr.com | Like_the_Grand_Canyon, CC

Hét geheim voor een verse avocado

Een moeder uit Nieuw-Zeeland had precies hetzelfde probleem. Ze zocht naar een milieuvriendelijke manier om open avocado’s langer vers te houden. Haar oplossing zorgt ervoor dat jouw avocado ten minste een week lang niet bruin wordt in de koelkast. Deze vrouw heeft namelijk ontdekt dat slabladeren dé oplossing zijn.

Vooral de buitenste en wat hardere bladeren zijn perfect om voedsel mee in te pakken. Zo houden de bladeren het binnenste van een krop sla nu eenmaal ook vers. Dat blijkt dus ook te werken bij avocado’s. De life-hack van deze moeder zorgde ervoor dat ze na een week nog steeds een groene avocado had. Het bewijs deelde ze met de rest van de wereld!

verse-avocado
Via: facebook.com | Cherry Gaddes, CC

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...