Wat zijn slippers toch tijdloos én bijzonder: 5 bewijzen

Met dit mooie weer zijn slippers heerlijk! Bijna iedereen heeft wel een paar of twee in schoenenkast staan. Zodra er een beetje zon door de wolken schijnt, gaan de flip flops weer aan. En zo gaat het al honderden, nee duizenden jaren! Het blijft tijdloos schoeisel. En écht iedereen kan ze aan!

Niet zomaar een slipper

Net zoals dat bij ondergoed geldt, zijn slippers best bijzonder, ook al denk je misschien van niet. Dat nietszeggende ding aan je poezelige voetjes is cooler dan je denkt en niet alleen als je weer aan het strand of zwembad in de tuin ligt. Dat vind jij vast en zeker ook na het lezen van deze leuke feitjes over die gouwe ouwe flip flops.

Via: pixabay.com

1. Zelfs Toetanchamon en Cleopatra liepen erop

Slippers werden, zover bekend, al 4000 a.d. gedragen door Egyptenaren en daarvoor liepen holbewoners er met veel plezier op. Waar ze precies hun oorsprong vinden, is niet bekend maar ze zijn dus al een tijdje in de mode. Dat is pas tijdloze mode!

.

2. Slippers in allerlei stijlen

Het leuke van slippers is dat ze in allerlei kleuren, maten en stijlen verkrijgbaar zijn. Wist je dat zelfs het tussenstuk bij je tenen op een andere plek kan zitten? Hoe zou dat lopen?

Slippers in allerlei stijlen platform flip flops
Via: Wikimedia Commons | Ceddie2000, CC

Je kunt het zo gek niet bedenken. Zelfs cowboys kunnen flip flops niet weerstaan. Dus als je geen slippers kunt vinden die jou bevallen, dan zoek je niet.

.

3. De Dalai Lama zweert erbij!

Nou, dan ga je overstag en ben je ook fan, toch?! Maar hij is niet de enige die geen dag zonder zijn geliefde slippers kan. Overal ter wereld zijn er mensen die dagelijks op slippers lopen en nooit ander schoeisel aandoen. Wij Westerlingen proppen onze voetjes in allerlei soorten schoenen, laarzen, kaplaarzen, niet iedereen wil dit.

President George Bush Dalai Lama slippers flip flops
Via: whitehouse.gov, PD

4. Booming business, die slippers!

Van alle kleding worden slippers het meest gedragen. Er wordt geschat dat de omzet in die markt op een lousy bedrag van ongeveer 20 biljoen dollar ligt! Hoeveel paar flip flops zouden er jaarlijks worden verkocht als zelfs honden ze dragen? Wij zijn wel benieuwd.

Hond slippers flip flops strand
Via: depositphotos.com

5. What’s in a name?

Slippers, flip flops. Die namen ken je vast wel maar als je elders in de wereld even snel een paar moet aanschaffen, is het handig om onderstaande lijst even door te nemen. Dan weet je tenminste waar je om moet vragen. Succes met het vinden van je maat!

 • Chinelos – Brazilië
 • Dacas – Somalië
 • Djapanki – Bulgarije
 • Japonki – Polen
 • Sayonares – Griekenland
 • Schalpfen – Duitsland
 • Slops – Zuid-Afrika
 • Thongs – Australië
 • Tongs – Cambodja
 • Vietnamki – Rusland & Oekraïne
 • Zori – Japan
Slippers vakantie auto flip flops
Via: depositphotos.com

Jouw favoriete of ideale slippers?

Hoeveel paar flip flops heb jij denk je al gekocht? Meer of minder dan 100? Laat het ons weten in een reactie onderin! Check vooral ook even de leuke aanbiedingen van slippers hieronder:

Lees ook:


Blijf fris en fruitig... en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...