Zwembad in de tuin: aan deze accessoires heb je niet gedacht

De zomers in Nederland worden steeds warmer en dat zorgt ervoor, dat er steeds meer mensen een zwembad in de tuin hebben. Dat is ook niet zo gek; niets is zo lekker als even afkoelen of lekker zwemmen met de kids. Natuurlijk heb je dan de zwembad-accessoires nodig, wij hebben ze voor je op een rij gezet.

8 onmisbare zwembad-accessoires

Als je dit artikel leest, heb je waarschijnlijk al een zwembad in de tuin. Ze zijn er tegenwoordig in veel verschillende soorten en maten, maar dat stukje slaan we vandaag even over. Wij zijn op zoek gegaan naar een aantal zwembad-accessoires die je wellicht nog niet hebt, maar zeker nodig kunt hebben.

Er zijn veel zwembad-accessoires. Als je een zwembad in de tuin hebt, of het nu een klein badje is, of een wat groter exemplaar of misschien wel een uitgegraven zwembad, dan heb je al veel standaard-accessoires.

Zwembad in de tuin zwembad-accessoires
Via: Wikimedia Commons | NECAnGeL, CC

Lees ook: 8 creatieve tuin-accessoires die verrassend tof zijn

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zeil, filters, pomp, schepnet, chloordrijver, chloortabletten en wellicht nog meer. Die hebben we dan ook bewust overgeslagen. Heb je die nog niet, dan kun je bijvoorbeeld hier terecht. Voordat we met de lijst beginnen, wel nog één tip, waar ik zelf vorig jaar de gevolgen van heb mogen ondervinden.

1. Allereerst de Gouden Zwembadtip: filters

Heb je een wat groter zwembad met een pomp, dan zal deze flink actief zijn in de zomer, vooral als het zwembad intensief gebruikt wordt. Zelf heb ik ook zo’n zwembad en met de warme zomer die we gehad hebben, was ik dringend toe aan nieuwe filters.

Ze waren al meer dan regelmatig schoongespoten, maar waren echt aan vervanging toe. Helaas waren ze overal uitverkocht. Bijna overal. De plaatsen waar ze nog waren, was de prijs 3-20 keer zo hoog dan normaal. Nu heb ik een voorraadje filters aangelegd toen ze nog ruim op voorraad waren.

Voor filters kun je onder andere terecht bij:

2. De zwembad schoonmaker

Als je een zwembad hebt, hoef ik je niet te vertellen dat er vaak vliegjes, andere insecten, bladeren, vogelpoep of andere zaken in het bad vallen. Natuurlijk kun je die eruit halen met een schepnet, maar er is ook nog een handiger product tegen bladeren, insecten en meer…

Deze zwembad schoonmaker haak je aan de rand van het zwembad en zorgt ervoor dat je handig allerlei bladeren en andere viezigheid eruit haalt, of je kan natuurlijk altijd stofzuigen…

3. Opblaasbare ijslolly

We moeten natuurlijk ook een beetje lol hebben in het zwembad, wat is er dan leuker dan een opblaasbare ijslolly. Eigenlijk is er heel veel leuker dan een opblaasbare ijslolly, maar toch staat deze in ons lijstje. 🙂

4. Zwembadrobot om schoon te maken

Heb je een ‘bovengronds’ zwembad en maak je liever niet zelf schoon. Deze robot kan dat voor je doen. Een kwestie van aanzetten, even wachten en weer uitzetten.

Op deze manier hoef je dus niet actief aan de slag met het schoonmaken van het zwembad, handig!

5. Handige zwembad douche

Even die chloor afspoelen in de tuin? Dat kan met deze handige zwembaddouche die je gewoon in de tuin kunt gebruiken.

Het is een kwestie van de tuinslag erop aansluiten en je hebt een bijzonder handige zwembad-accessoire waar je veel gebruik van zult maken tijdens de warme dagen.

6. Drijvende Bluetooth-speaker

Een beetje muziek kan geen kwaad en lang niet alle Bluetooth-speakers zijn waterdicht. Daarom is dit exemplaar extra handig, deze kun je gewoon in het zwembad laten liggen en een muziekje luisteren.

Naast waterdicht blijft deze speaker ook nog drijven, een ideale combinatie met het laatste item uit deze lijst.

7. Zwembadstoeltje

Dit stoeltje zal niet op elk zwembad passen, maar als dat wel kan en je hebt de opblaasbare ijslolly overgeslagen, dan kun je hier lekker op chillen tijdens een warme zomerdag.

8. Voor de zuipschuiten: drijvende bar

Niets is lekkerder dan in het water genieten van je (al dan niet alcoholisch) drankje. Deze drijvende bar wordt dan je beste vriend deze zomer.

Er past het nodige op, dat wil dus zeggen dat er weinig goede redenen zijn om het zwembad uit te gaan, toch?

Jouw favoriete zwembad-accessoires?

Nu zijn we natuurlijk benieuwd wat jouw favoriete accessoire is of zijn we er wellicht eentje vergeten? Laat het ons weten in een reactie onderin! Los van welke accessoires je nodig hebt: wij wensen je een heerlijke zomer toe, in de tuin!

Lees ook:

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Verder lezen

1 gedachte over “Zwembad in de tuin: aan deze accessoires heb je niet gedacht”

  1. Pas wanneer je aan een zwembad begint, kom je erachter wat voor een accessoires er allemaal beschikbaar zijn. Wij hebben ook gekozen voor een verhoogd zelfbouwzwembad met oog op plaats en onderhoud. Een zwembadrobot vond ik aanvankelijk onzin, maar bleek uiteindelijk een handige hulp bij de reiniging.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer