6 creatieve dingen die je met een normale aardappel kunt doen

Een aardappel lijkt heel normaal en er is weinig bijzonders aan, zou je tenminste denken. Wij weten beter en jij straks ook. In deze blog lees je meer over allerlei bijzondere en aparte dingen die je met de doodnormale pieper kunt.

Creatief zijn met aardappelen

Dat je creatief kan zijn met dagelijkse gebruiksvoorwerpen hebben we al bewezen met de vaatwasser of alle gekke dingen die je kan doen met een magnetron. Nu is het de beurt aan de aardappel. Het blijkt dat deze ook nog wat geheimen in zich hield…

Via: pixabay.com

1. Aan de slag met je kinderen

Kinderen en aardappelen gaan goed samen, niet alleen in de vorm van een lekkere stamppot of patatje met. Je kunt aardappelen gebruiken om te knutselen. Een lampion met Sint Maarten is cool of maak er een Mr Potato head van.

.

Kinderen houden van proefjes doen. Met een aardappel kun je spanning opwekken. Dat is toch vet om te proberen?

Via: depositphotos.com

2. Bio plastic

Van sommige materialen, zoals aardappelen, kun je biologisch plastic maken. Is dat de oplossing voor onze plastic soup? Kom maar op met je piepers! En je kunt het bestek en borden na het eten als toetje verorberen. Nooit meer afwassen en zo bespaar je weer water. Win, win, win!

3. Klokkijken

Met de aardappel kun je ook de tijd in de gaten houden. Voor ons analoge en digitale klokje bestond het concept tijd natuurlijk al. De Inca’s waren zich hiervan bewust en er wordt zelfs gezegd dat zij de kooktijd voor aardappelen gebruikten om tijd aan te duiden en te meten. Slimmeriken! Dus als je klokje ooit stilstaat en je hebt toevallig nog wat Bintjes liggen…

Via giphy.com

4. Verwijderen van roest

Aardappelen zijn acidisch en dit zurige element kan als geen ander roest verwijderen. Goedkoop en effectief. Een aardappelpartje, een beetje zout. Dat klinkt als een patatje maar geloof ons, dit smaakt nét even anders dus neem er maar geen hapje van. Enjoy the rust free life!

5. Poetsen maar

Over poetsen gesproken. Je kunt meer troep wegpoetsen met een aardappeltje. Alles van zilver tot je schoenen.

.

6. Beauty en Wellness

Wallen verminderen doe je normaal zeker met allerlei gekochte middeltjes van de drogisterij? Dat hoeft toch helemaal niet. Je kunt je huid een heerlijke peeling geven door zachtjes met een aardappelpartje te masseren, niet schuren want het is acidisch. Doe het niet te lang en niet te vaak en je huidje wordt stralend jong en fris. Als je daarna gaat stappen, kun je wat aardappel bloemen in je haar doen. Dat deed Marie Antoinette ook. Fit for a Queen!

.

En de volgende dag, als je wallen tot je knieën hangen, dan kun je heerlijk achterover leunen met een aardappelschijfje op ieder oog.

Ken jij nog creatieve aardappel-tips?

Gooi alles maar weg en koop voortaan alleen nog maar aardappelen. Zo lijkt het althans. Heb jij nog andere handige pieper tips? Wij horen het graag! Laat je even een reactie achter?

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...