Hoe verzin je het? 17 briljante en creatieve billboards

Veel billboards in de wereld zijn saai, maar gelukkig niet allemaal. Soms zit er eentje tussen om je vingers bij af te likken. We vonden 17 zeer creatieve.

Reclame langs de weg

Bij ons in Nederland en België zie je ze niet zo ontzettend veel, grote in het oog springende billboards langs de kant van de weg, maar die er staan vallen direct enorm op. Over een aantal ervan werden zelfs kamervragen gesteld, zoals over Sloggi, die de term ‘billboard’ wel heel letterlijk heeft genomen.

Sloggi

Creatieve billboards…

In het buitenland zie je ze echter overal waar je kijkt. De meeste zijn echter supersaai en niemand neemt dan ook nog de moeite er enige aandacht aan te besteden, Dus wat doe je als je toch wilt dat mensen jouw reclame zien? Precies dan bedenk je er eentje waar mensen wel naar moeten kijken, omdat het zo leuk is, zo mooi, of zo ontzettend slim bedacht.

Wij hebben 17 van onze favoriete billboards op een rijtje gezet, zodat jij er ook van kunt genieten! Veel plezier!

1. Mc Donalds

Wij kennen allemaal de grote M, ook wel zeurpaal genoemd, die op veel plaatsen aan de horizon verschijnt net op het moment dat je trek begint te krijgen. Ook zullen velen wel menig McDonald’s reclames kennen van vroeger. Deze koffiekan voor gratis koffie kennen we echter nog niet. Wat je allemaal al niet met een latarenpaal kunt doen.

billboards
Mc Donalds

2. Axe

Ook Axe kan er wat van. Dat hun mannengeuren onweerstaanbaar zijn voor vrouwen laat deze afsprakenkalender duidelijk zien. Alle vrouwen in deze flat zitten al smachtend op hun welriekende date te wachten.

Axe

3. Honda Fit

Hoe maak je duidelijk wat er allemaal in een compacte Honda Fit past? Nou zo… Fit whatever!

billboards
Honda

4. Mini

Ook andere automerken weten zichzelf flink in de schijnwerpers te zetten. Mini bijvoorbeeld. De vraag alleen al is hoe deze auto zo kan blijven hangen….

Mini

5. Lego

Met lego ben je in de wolken wordt hier wel heel letterlijk genomen. Je kunt er echt alles mee maken.

Lego

6. Jumbo muffin

Oeps die kwam hard aan, die jumbo muffin van supermarktketen Bloom in Amerika. Je zou er zo je tanden in willen zetten.

Bloom

7 & 8. Coca-cola

Eigenlijk heeft Coca-cola het nergens in de wereld nodig om te adverteren, want hun frisdrank wordt altijd gedronken. Toch adverteren ze wel en nog leuk ook! Een voorbeeld, op twee manieren uitgevoerd. En nog slim ook, in combinatie met twee andere reclamecampagnes.

Coca-cola met een rietje
En met twee

9. Biertje?

Wat voor Coca-cola geldt, geldt eigenlijk ook voor biermerk Heineken, adverteren is niet nodig, maar toch… Bier en bouw zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, dus doe nog maar een kratje tijdens het werk.

Heineken

Nog meer billboards…

We hebben meer creatieve billboards op de volgende pagina. Wat dacht je van een diarree-remmer … (zie 12.)

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...