Deze handige Ei Veilig-app checkt of jouw eieren besmet zijn

Het is de laatste dagen groot in het nieuws, besmette eieren. Door een te hoog fipronil-gehalte, kan het schadelijk zijn voor de gezondheid om deze eieren te eten. Wij laten zien hoe je kunt checken of jouw eieren besmet zijn.

Besmette eieren

De besmette eieren komen bij allerlei verschillende pluimveebedrijven vandaan, dus het is lastig te zien of jouw eieren ook ‘last’ hebben van een te hoog gehalte fipronil. De Nederlands Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) heeft alle bedrijven onderzocht en een lijst samengesteld van eieren die niet veilig zijn.

We zijn inmiddels zover dat de eieren die mogelijk besmet zijn, uit de schappen zijn gehaald bij de supermarkten, zo geeft de NVWA aan. Maar het is toch goed om jouw eieren die je thuis hebt te checken of ze behoren tot de besmette eieren om zo geen risico lopen. Vooral bij kinderen kan het eten van eieren die teveel fipronil bevatten gevaarlijk zijn.

Unieke code

Elk ei heeft een unieke code waar onder de herkomst bij herleid kan worden. Om dit te checken heeft de NVWA een lijst op de website gepubliceerd, waar deze nummers bekeken kunnen worden om vervolgens te zien of ze al dan niet besmet zijn. Dit is een redelijk omslachtige methode en gelukkig kan dit ook makkelijker.

De mensen achter Ei Veilig hebben deze week goed doorgewerkt en een app op de markt gebracht die dit voor je checkt. Het enige wat je hoeft te doen is het nummer van jouw ei in te vullen in de app er wordt direct verteld of deze bij de besmette eieren hoort die op de site van de NVWA staan.

Nadat je de check hebt gedaan, weet je zeker of jouw eieren al dan niet besmet zijn en al dan niet geschikt voor consumptie.

De app is beschikbaar voor zowel Android, iPhone en ook op het web kun je jouw code voor de eieren invullen.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...