Deze 13 gekste musea ter wereld moet je zeker eens bezoeken

Ben jij kunstliefhebber en bezoek je regelmatig verschillende musea? Als je ook nog veel reist, kun je natuurlijk ook in het buitenland je horizon verbreden door naar een museum te gaan. Wij hebben de meest bizarre musea voor je opgezocht omdat het ook wel eens een keer helemaal anders mag, toch? Welk van deze gekste musea zet jij je op je bucketlist?

1. Het wortelmuseum

Het bijzondere van dit museum is dat het een virtueel museum is. Hier kun je alles vinden wat je van wortelen zou willen weten. Bijvoorbeeld of je de bladeren van de wortel probleemloos kunt consumeren. Daar zijn de meningen over verdeeld, dus bij twijfel gewoon niet doen, zeggen wij dan. Maar, als dit je lievelingskostje is, of ben je gewoon op zoek naar een leuk recept of interessante feitjes over de wortel, neem dan een kijkje op de website.

2. Het Haarmuseum (Cappadocië)

Ben je kapper van beroep of hou je gewoon van haar. Kan je niet genoeg krijgen van Rapunzel, dan is dit museum zeker een bezoekje waard. Wat betreft de hygiëne zijn wij niet happig, maar misschien valt dat wel mee. Laat je het ons weten? Wij zijn erg benieuwd. Tip, ga in juni/december en maak kans op een week gratis vakantie vieren.

https://www.youtube.com/watch?v=DIRgVPG0P5M

3. Momofuku Ando Instant Ramen Museum (Ikeda)

Food is good, Ramen is better. Ja, wij zijn dol op Ramen noodles. Om nou een bezoek te brengen aan een museum, gewijd aan deze voedselbron, is dan wel het andere uiterste. Instant noodles zijn yummie, nomnom en lekker dus wij zijn wel benieuwd naar de geschiedenis ervan. Bovendien mag je zelf noodles maken en die meenemen. Voor welke variant zou jij gaan?

Via: flickr.com | chee.hong, CC

4. The Museum of Broken Relationships (Zagreb)

Heb je ldvd? Is je hartje gebroken? Gelukkig overkomt dat een ieder wel eens en wat blijkt, uit elkaar gaan is niet alleen kommer en kwel. Je kunt het samen netjes afsluiten en een museum beginnen van de collectie spullen die je niet kunt verdelen. Geen gesticker en geruzie wat van jou is, of van hem/haar. Cd van jou, cd van mij….

5. Museum of Funeral History in Houston

De dood is iets waar wij allemaal wel eens mee te maken krijgen. In dit museum kun je van dichtbij ervaren hoe men door de eeuwen heen hiermee omgaat. Iemand begraven is geen pretje maar het mooie aan deze bijdrage aan gekste musea op het gebied van begrafenissen, is dat het de dood op een mooie manier dichtbij brengt. Is dit een beetje luguber of valt het mee? Wij horen het graag na je bezoek.

Via: flickr.com | Alexander Baxevanis, CC

6. Onderwater Museum (Cancun)

Onze natuur moet worden beschermd. Iedereen is zich daarvan bewust. Ook de beheerders van dit onderwatermuseum. Wil je veilig duiken zonder de natuur te verstoren? Doe dat dan in dit museum. Niet alleen de koraalriffen zijn de moeite waard, de prachtige beelden die hier zijn geplaatst zullen je aangenaam verrassen.

https://www.youtube.com/watch?v=Lhn19Uya6xU

7. Museum van Slechte kunst (Dedham)

Roep jij constant je suis artiste, maar ben je dat echt niet. Niet gevreesd, ook jouw “kunst” verdient een plekje. Slechte kunst bestaat wel en dat vind je hier. Maar ook slechte kunst is blijkbaar een bezoekje waard. En als je zelf een donatie wilt doen, be our guest! Jerry zegt vast geen nee.

Scenes from the Museum of Bad Art

Tja, beoordeel zelf met deze rondleiding:

We hebben nog 6 ‘bijzondere’ musea op de volgende pagina. Wat dacht je van een museum gewijd aan halsbanden voor honden?! (zie 8.)

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...