Groenland als ultieme vakantiebestemming: 11 prachtige redenen

Een keer een andere vakantiebestemming dan al je vrienden of familie? Ga ergens naartoe, waar beslist nog niemand is geweest. Wat weet jij eigenlijk over Groenland? Dit groene eiland in de Noordelijke Atlantische Oceaan is adembenemend mooi, maar ook erg ruig. Het is een unieke vakantiebestemming en wij vertellen jou met veel plezier waarom.

Groenland vakantiebestemming redenen ijs zee
Via: pixabay.com | dassel, CC

Groenland is een bijzonder eiland

De hoofdstad van Groenland is Nuuk, klinkt toch al fantastisch? Waar ga jij heen deze vakantie? Nuuk! Waarschijnlijk ben je de eerste van je familie- en kennissenkring, die een citytrip in het hoge noorden heeft gemaakt!

Groenland vakantiebestemming Nuuk haven
Via: goodfreephotos.com | marigoldwillow

Maar er is meer dan een leuke naam en andere valuta dan de Euro (Deense Kroon). Zo is het er rustgevend, warm en koud, je ziet dingen die je nergens anders op de wereld tegenkomt, zelfs het vervoer is er anders! Of jij nou van kou houdt of niet, iedereen zou eens in zijn leven een bezoekje moeten brengen aan dit eiland. Zelf de stad Nuuk ziet er bijzonder uit:

Groenland vakantiebestemming redenen nuuk stad
Via: depositphotos.com

Wist je al over Groenland?

Het is niet het eerste waar de meeste mensen voor kiezen. Veel mensen kiezen voor zon, zee en strand. En toch staat Groenland voor velen op de bucket list. Mocht jij ernaartoe willen, dan zijn dit alvast wat “fun” facts over dit prachtige gebied waar de elementen op speelse wijze samenkomen.

Aurora borealis Groenland
Via: flickr.com | Nick Russill, CC

1. Groenland is HUGE

Welkom op het grootste eiland ter wereld! Aangezien Australië een continent is, blijft Groenland over! Hoewel het geografisch een deel is van het continent Noord-Amerika, wordt Groenland politiek en cultureel geassocieerd met Europa. Groenland ligt ten oosten van de Canadese Arctische Eilanden maar het is lekker van ons, dat hele grote mooie eiland van 2.175.600 km². Dit is hun vlag.

Vlag Groenland
Via: pixabay.com | dassel, CC

2. Het is hartstikke modern

Je zou denken dat Groenlanders helemaal afgesloten zijn van de buitenwereld maar niets is minder waar. Hedendaagse techniek is daar ook normaal. Je kunt dus gewoon blijven e-mailen. Dit geldt uiteraard alleen voor het kleine bewoonde gedeelte. Hoeveel streepjes zou je hebben in een iglo?

Source: StatCounter Global Stats – Social Media Market Share

3. Je komt er niet snel iemand tegen

Er wonen momenteel ongeveer 68.000 mensen op Groenland. Je zit dus niet op elkaars lip en hebt geen last van buren. Dat heeft zijn voordelen.
Echter is het voor de jeugd vaak wat minder leuk. Vooral in de kleine dorpen is overmatig alcoholgebruik aan de orde van de dag. Vooral de oorspronkelijke nomaden, de Inuit (noem hen a.u.b. geen Eskimo!), hebben met dit probleem te kampen. De keerzijde van rust dus…

Groenland vakantie rust
Via: Wikimedia Commons | Jerzy Strzelecki, CC

4. Het bestaat voor 80% uit ijs!

En dan hebben zij nog 3 verschillende smaken ijs! Dat dan weer wel. Er zijn 3 soorten ijs in Groenland; drijf- en pakijs (zout), ijsbergen (zoet) en de ijskap (zoet).

Groenland vakantie ijs
Via: flickr.com | Stig Nygaard, CC

5. Suaasat, een soep als geen ander

Het eten in Groenland is best heftig en kan zwaar op de maag vallen. Het wordt geen light versie, vergeet de nul procent vet producten en zet dat vegan dieet maar uit je hoofd. Suaasat geeft een duidelijk beeld van wat jou te wachten staat.

.

En als je dit heerlijke gerecht zelf wilt maken, dan weet deze chef jou precies te vertellen hoe dit moet.

Groenland is uniek en we zijn pas net begonnen, bekijk nog 6 prachtige redenen op de volgende pagina!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...