Zo werken Memoji op je iPhone

Na de Emoji, die we allemaal al jaren gebruikte op onze smartphone, kwam Apple onlangs met iets nieuws. Met een Animoji kon je animerende Emoji maken in de vorm van bijvoorbeeld een aapje, een robot of een hond. Nu komt Apple met iets nieuws dat nog een stapje verder gaat, de Memoji. Het is een digitale animatie van jezelf, of iemand die jij wil nadoen, die jij kunt gebruiken in de berichten op je smartphone. Zo komt je boodschap pas écht over.

Beschikbaar op verschillende iPhones

Om de Memoji te kunnen gebruiken heb je één van de nieuwste iPhones nodig, bijvoorbeeld de iPhone XS, en moet voorzien zijn van minimaal besturingssysteem iOS 12. Deze iPhone gebruikt de speciale Face ID camera aan de voorkant om jouw gezicht te volgen, zodat jouw Memoji precies zo reageert als jouw eigen gezichtsuitdrukkingen.

Om van start te gaan met het maken van je eigen Memoji open je de berichten app. Boven je toetsenbord vind je de Animoji knop, te herkennen aan het gezicht van een aap. Als je kiest voor het plusje krijg je de kans om te starten met je eigen creatie. Je begint vervolgens met de basis van je Memoji. Je huidskleur, een kapsel en de vorm van je gezicht. Later kun je hier nog allerlei extra eigenschappen toevoegen.

Sproetjes en een pet

Nu de basis staat, ga je voor de finishing touch. Kies de vorm van je wenkbrauwen, misschien een leuke baard of zelfs een hippe pet. Zelfs de sproetjes op je wangen kun je nabootsen. Je kunt het nu zo veel op jezelf laten lijken als je wil. Ben je klaar, klik dan op gereed en jouw Memoji is klaar voor gebruik. Je kunt vervolgens meerdere varianten aanmaken.

Je bent nu klaar om je Memoji te gaan gebruiken. In het bericht waar het wil gebruiken selecteer je de Memoji van jouw keuze en druk je rechtsonder op de opnameknop. Hiermee maak je opnames van maximaal 30 seconden. Klaar met je opname? Via het blauwe pijltje verzend je de Memoji in het gesprek waarin je actief bent. De ontvanger gaat dan een heel leuk bericht ontvangen waarin ze jou als grappige cartoon zien.

https://www.youtube.com/watch?v=7J43LvfCUrc

Vind je de Memoji schrikbarend veel op jezelf lijken en vind je dat maar niks? Gelukkig blijven de eerder uitgebrachte Animoji blijven ook actief, dus jezelf achter een hoofd van een robot verschuilen kan ook nog altijd.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...