Ouderwets een kaart sturen: zo maak je het pas echt bijzonder

Hoewel het een beetje ouderwets is, ontvangt iedereen nog steeds graag een kaartje. Met deze creatieve tips maak jij jouw kaartjes nog unieker.

Vroeger was een kaart sturen heel normaal. Rondom je verjaardag keek je elke dag bij de post of er al een leuke verjaardagskaart was. Met kerst hing de hele deur vol met kerstkaarten en was er niet genoeg ruimte op de vensterbank. Bij ziekte, het halen van je rijbewijs of diploma, het krijgen van een baby of een verhuizing, alles was een reden voor het sturen van een kaart.

Nog steeds is het krijgen en sturen van een kaart heel erg leuk. Het laat zien dat je aan iemand denkt en dat je moeite doet om een kaart te kopen en op te sturen. Toch is het soms leuk om wat extra’s te doen met je kaart. Hoe kan je jouw kaart nog meer speciaal maken? We hebben 5 originele ideeën voor je!

Via: pexels.com | Giftpundits.com, CC

1. Teken of schilder een eigen kaart

De creatieveling maakt zelf zijn kaart! In een winkel als Pipoos kan je een set kopen van 10 stuks blanco kaarten en de passende enveloppen (voor €3,- tot €4,-).
Zelf maken is ook niet moeilijk: je vouwt een stuk karton dubbel op de maat die jij wil gebruiken en koopt een pakket enveloppen die groot genoeg zijn.

.

Vanaf hier ga je zelf aan de slag. Maak een tekening met verf, glitterpennen of gewoon met potlood. Ben je niet zo goed in tekenen kan je er ook altijd ervoor kiezen de kinderen of oppaskinderen te laten kleuren. Zo krijg je een persoonlijke kaart en zijn de kinderen weer een middag zoet.

2. Maak een 3D-kaart

Niets was leuker als kind dan kaarten die geluid maakte of uit meerdere lagen bestonden: de 3d kaarten. Bij de Pipoos kan je 3d boekjes kopen waarmee je deze kaarten nu zelf kan maken! Je hoeft niet goed te kunnen knutselen om dit te maken, de boekjes spreken voor zich en het eindresultaat is erg leuk.

.

3. Stuur een kaart met een speciale herinnering

Een andere leuke optie is het sturen van een kaart met een foto erbij. Denk aan je opa of oma die niet continu op facebook of instagram mee kijken met wat jij aan het doen bent. En als je ze niet zo vaak ziet is het erg leuk om soms iets te sturen om te laten zien waar je mee bezig bent.

Het idee is simpel. Je koopt een kaart in de winkel (of maakt er één zoals hierboven) en zoekt een leuke foto uit die je wil meesturen. Dit kan een foto op de computer zijn die je nog kan uitprinten of nog leuker: een polaroid foto die je nog hebt liggen van een leuk moment. Ook heeft polaroid kleine printers waarmee je de foto’s via een mobiel op elk moment kan afdrukken.

Deze foto’s stop je in de envelop en op deze manier kunnen opa en oma toch nog even meekijken met wat jij doet zonder dat je een instagram account voor ze moet aanmaken.

.

4. Stuur een cadeau mee

Via websites als greetz.nl en hallmark.nl kan je met je kaart een cadeau meesturen. Dit kan van alles zijn. Van zelfontworpen sleutelhangers, een bos bloemen of een verzorgingspakket, je kan het zo gek niet bedenken. Dit is erg handig als je ver weg woont en niet op iemands verjaardag kan komen, of in een drukke tijd iemand wil opvrolijken met een bloemetje.

Via: pixabay.com | KRiemer, CC

5. Stuur een speciaal ontworpen kaart

Naast het sturen van een cadeau kan je op deze websites ook zelf de kaart ontwerpen. Met foto’s van jezelf, de ander, of een bijzonder moment samen. Je kan de kaarten personaliseren door de naam op de voorkant te zetten of een speciale boodschap. Op deze manier is een kaart persoonlijk, bijzonder en heel erg leuk!

.

Daarnaast kan je natuurlijk ook kiezen wat voor een kaart je wil geven. Net als in de winkel heb je keuze tussen groot en klein, met glitters of met geluid en zelfs houten kaarten zijn mogelijk!

Stuur een eigen kaart!

Kortom, er zijn genoeg leuke opties om een speciale kaart te maken en op te sturen. Met het knutselen van een kaart heb je ook een leuke middag maar als je de tijd niet hebt kan je natuurlijk ook gewoon online iets leuks bestellen.

Uiteindelijk gaat het om het gebaar. Je neemt de moeite om voor een ander een leuk kaartje te bedenken. Heb jij nog leuke ideeën? Laat het weten in een reactie onderin!

Succes met sturen (en natuurlijk hopen dat je zelf ook iets ontvangt)…

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...