10 superhandige dingen die je met krijt kunt doen

Als je dacht dat krijt alleen maar gebruikt werd om een stoep te voorzien van een tekening of om te schrijven op een bord, dan heb je het goed mis. Met krijt kun je veel, veel meer. Wij hebben 10 handige tips voor je verzameld!

Via: pexels.com | icon0.com, CC

1. Tin schoonmaken

Wil je tin schoonmaken, gebruik dan krijt en meng dit met wodka. Dit zorgt voor een perfect schoonmaakmiddel voor tin.

2. Zweetplekken uit kleding

Die vervelende zweetvlekken in kleding kun je verwijderen door er met een krijtje overheen te wrijven. Laat het vervolgens even intrekken en was de kleding zoals normaal. Je zweetvlekken zijn als sneeuw voor de zon verdwenen.

Lees ook: In 4 eenvoudige stappen gele (zweet-)vlekken uit je shirt verwijderen

Via: pixabay.com

3. Hou je gereedschap langer intact

Roest is funest voor gereedschap, maar met een krijtje in je gereedschapskist is dat eenvoudig te voorkomen. Het krijtje neemt het vocht op, waardoor er minder snel roest zal ontstaan.

4. Sleutel gaat niet meer soepel in slot

Gaat je sleutel niet meer soepel in het slot, doe er dan wat krijt op. Vervolgens doe je de sleutel een aantal malen in het sleutelgat en het zal een stuk soepeler gaan.

5. Zilver niet verkleuren

Zilver zal op den duur gaan verkleuren, maar als je er een krijtje bij legt, dan zal dat niet gebeuren. Handig!

Via: pixabay.com

6. Schroeven indraaien

Soms zijn er van die onmogelijke schroeven, of is het wellicht een beetje vochtig. Doe wat krijt op de kop van de schroef en je schroevendraaier zal er niet meer zo snel vanaf schieten.

7. Vetvlek

Heb je een vetvlek, doe er dan ook wat krijt op en laat het intrekken. Was het vervolgens zoals je dat normaal zou doen. Doei vet!

8. Muffe wasmand

Heb je dat ook wel eens, dat de wasmand muf gaat ruiken? Leg er dan een krijtje in. Ook hier wordt het vocht weer opgenomen en zal de muffe lucht verdwijnen. Vergeet niet het krijtje weg te pakken als je gaat wassen.

Via: pixabay.com

9. Weg met die mieren

Mieren kunnen vooral in de zomer wel eens voor de nodige overlast zorgen in huis. Strooi wat krijt bij de deurpost, of andere plaatsen waar ze naar binnen kunnen. Mieren zullen er niet snel overheen gaan, zo hou je ze dus makkelijk buiten.

10. Vlekken in leren schoenen

Vlekken in leren schoenen, erg vervelend. Verkruimel een krijtje en smeer dit op de vlek. Laat het een nacht intrekken en de volgende dag borstel je de vlek zo weg.

Via: youtube.com (capture) | YASHWANTH YT GAMING

Nog meer krijt tips?

Weet jij nog zo enkele handige life hacks waarbij krijt het hulpmiddel bij uitstek is? Wij horen het graag! Breng ons op de hoogte van jouw kennis via een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...