Thuis proefzitten op je nieuwe bank? Deze handige tip maakt het mogelijk

Het kopen van een nieuwe bank is voor sommigen een kwestie van een winkel binnenlopen, kiezen en weer weg gaan. Anderen struinen weekenden lang woonboulevards af naar een geschikte bank. Maar op welke manier je ook shopt vijf minuten op een bank zitten, geeft niet altijd een reëel beeld. Recent schafte ik een nieuwe bank aan en door een slim trucje, kon ik thuis twee weken gratis proefzitten.

Bank in een winkel

Soms zijn er wel acties of mogelijkheden bij winkels om thuis proef te zitten op een bank. Bevalt hij niet dan kan deze binnen de voorwaarde retour. Vaak is dit echter niet het geval en krijg je de bank geleverd en na betaling is het afgelopen, je kunt de bank niet meer retourneren met de reden ‘hij zit niet lekker’ of ‘de kleur past toch niet zo goed’. Natuurlijk is dit voor de winkelier logisch, maar wat nu als het wel mogelijk wordt?

> Op deze banken kun je thuis proefzitten

Er is een slimme truc die gebruikt maakt van een wet die ervoor zorgt dat het wel mogelijk is.

Bank woonkamer couch
Via: pixabay.com

(Gratis) thuis proefzitten?

Tegenwoordig kopen we vanalles online, maar een bank online bestellen gaat voor velen nog net iets te ver. Maar wat als ik je nu vertel dat je altijd thuis kunt proefzitten?

Bank online bestellen
Via: pixabay.com

In de wet is namelijk geregeld dat je, als consument, altijd 14 dagen retourrecht hebt. Dan is het dus mogelijk het product, zonder opgaaf van reden te retourneren. Dit geldt voor je nieuwe outfit, maar dus ook voor banken. Als je een bank online koopt kun je dus altijd maximaal 14 dagen proefzitten.

Op deze manier weet je dus of de bank bij jouw smaak en interieur past, maar bovenal ook hoe het zitcomfort na een avondje Netflixen is.

Maar, let op…

Natuurlijk klinkt dit ’to good to be true’ en dat hangt af van de voorwaarden van de winkel. Let voordat je een bank aanschaft altijd goed op de retourvoorwaarden en vooral wie de retourkosten moet betalen. In het slechtste geval stuur je je nieuwe outfit voor 6,95 euro terug via PostNL, maar met een bank bij het postkantoor binnenlopen kan helaas niet.

Bank online kopen
Via: pixabay.com

Er zijn aanbieders die gratis retour mogelijk maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Wehkamp, maar ook zaken als Montel bieden deze mogelijkheden. Hierdoor kun je de bank dus echt ‘gratis’ proberen, waarbij je uiteraard de bank wel moet betalen en bij retour het geld terug ontvangt. Natuurlijk is het hier ook mogelijk om zaken als achteraf betalen te bekijken, hier een overzicht van winkels met Afterpay.

Altijd voorzichtig zijn!

Natuurlijk moet je tijdens de testperiode wel goed opletten dat je glaasje rode wijn niet over de bank gaat, dan wordt het retour een stuk lastiger.

Is dit een geniale truc? Nee, zeker niet. Maar misschien wel een manier waardoor je sneller een bank durft aan te schaffen zonder dat je jaren lang tegen een meubelstuk moet aankijken waar je toch niet zo enthousiast over bent…


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...