Reistip na Corona: dit Belgische bos is volledig bedekt met hyacinten

In deze tijd van het jaar bloeien in Vlaanderen in België op verschillende locaties adembenemende paarsblauwe boshyacinten. Waar precies dat lees je hier.

Boshyacinten: feeëriek paars tapijt

Het is lente en ze bloeien volop, de sprookjesachtige paarse boshyacinten in de bossen van Vlaanderen – België en ieder jaar trekken deze bloemen duizenden bezoekers. Bezoekers die zich vergapen aan een prachtig paars tapijt dat over de bosgrond is uitgerold. Alleen dit jaar is het allemaal anders. Niet dat de boshyacinten niet bloeien in bijvoorbeeld het Hallerbos, want dat doen ze uitbundig, maar vanwege de lock-down door de coronacrisis mogen de bossen niet bezocht worden.

Hallerbos Hyacinten boshyacinten Halle
Via: flickr.com | VISITFLANDERS, CC-NC / hallerbos.be

Het Hallerbos te Halle

Het bekendste bos in Vlaanderen wat betreft de bloei van boshyacinten is met stip het Hallerbos. Hier bloeien de boshyacinten op maar liefst 300 hectare, wat een magische aanblik geeft. Naast de boshyacinten vind je hier ook natuurlijke bronnen en sequoia’s oftewel mammoetbomen. Door het hele bos zijn wandelroutes uitgezet.

Om toch nog een beetje te genieten van dit mooie schouwspel, plaatsen wij hier een aantal foto’s van dit werkelijk adembenemende stukje natuur.

Hallerbos Hyacinten boshyacinten wandelen
Via: depositphotos.com | Klanneke

Is het niet prachtig?

Hallerbos Hyacinten boshyacinten
Via: depositphotos.com | Klanneke

5 andere locatie in België

En worden nu de maatregelen ten aanzien van Covid-19 binnenkort versoepeld, dan loont het zeker de moeite om naast het Hallerbos ook een ritje naar een van de hieronder genoemde locaties te maken en er een kijkje te nemen. Alle locaties zijn even mooi, de een is echter wat drukker dan de ander.

1. De Kemmelberg – Kemmel

De Kemmelberg ligt in West-vlaanderen en is van oorsprong een duinformatie. De top is hierdoor te zanderig voor de groei van boshyacinten, maar ze tieren welig op de hellingen van de berg.

2. Het Raspaillebos – Geraadsbergen

In het Raspaillebos vergaap je je niet alleen aan de bloeiende boshyacinten, maar ook aan de talrijke andere voorjaarsbloeiers, zoals bosanemonen, maagdenpalm en wilde narcissen.

Het Raspaillebos
Via: Wikimedia Commons | FrDr , CC

3. Het Kluisbos – Kluisbergen

Het Kluisbos vind je in de Vlaamse Ardennen, dicht bij de Waalse grens. Dit bos is wat betreft grootte vergelijkbaar met het Hallerbos, maar het terrein is heuvelachtig, waardoor wandelen er een stuk vermoeiender is.

4. Het Brakelbos – Brakel

Ongetwijfeld het kleinste bos in het rijtje van de paarse tapijten, met maar 52 hectare, maar zeker niet minder mooi: het Brakelbos. Een bos vol beuken die het contrast wat betreft kleur nog adembenemender maakt.

5. Het Muziekbos – Ronse

Ook Ronse ligt in de Vlaamse Ardennen en ook hier word je tijdens een wandeling betoverd door de overal aanwezige paarse bloemen. Dit naast andere bijzondere plekken, als vergezichten en valleien. En ben je hier toch ga dan ook even langs bij de Geuzentoren op het hoogste punt in het bos en bij de prehistorische grafheuvel uit de bronstijd.


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...