Review Zor.com: moderne en betaalbare fotokaders met aluminium als topper!

Het bestellen van kunstafbeeldingen of fotokaders is altijd een spannend proces. Komt het kader eruit te zien, zoals ik wil en hoe zit het materiaal eruit? Ik heb Zor.com getest met hun fotokaders van aluminium, plexiglas en PVC en ben erg te spreken over het resultaat!

Fotokaders van aluminium

Aluminium (of Dibond genoemd) als materiaal voor fotokaders, was mij vooraf nog niet bekend. Meteen een mooie reden dus om Zor.com eens uit te proberen. De Belgische aanbieder levert namelijk fotokaders van aluminium, plexiglas en PVC in nagenoeg alle Europese landen. Op hun website ziet het aluminium er erg modern uit; een dunne strakke plaat gemaakt van een mooi donker materiaal. Gelukkig zijn de verwachtingen waar gemaakt.

Het kader bestaat uit twee zeer dunnen laagjes aluminium met een kern van lage dichtheid polyethyleen. Op één van de laagjes aluminium is uiteindelijk de afbeelding geprint. Het materiaal voelt erg licht aan, maar straalt degelijkheid uit. Op goed geluk heb ik zelfs een relatief grote afbeeldingen erbij genomen, namelijk 40 x 120 cm, en deze ziet er erg mooi uit! Ook ben ik tevreden over de kwaliteit van de sterk vergrootte foto (natuurlijk moet deze altijd genoeg pixels hebben).

Voordelen van aluminium

Het ziet er niet alleen modern uit, maar aluminium heeft daadwerkelijk enkele grote voordelen. Zo kun is het waterdicht en kun je het buiten hangen. Het materiaal roest niet en is UV-bestendig. Daarnaast is de afdruk mat geprint en krijg je dus geen ongewilde reflectie. Zeker buiten, waar zonlicht een grote invloed heeft, is dat erg praktisch!

Fotokaders van plexiglas

Hoewel ik zelf meer fan ben van aluminium, wilde ik ook het de plexiglas- en PVC-fotolijsten even uitproberen. Bij het plexiglas wordt de afdruk op de onderzijde van een transparant oppervlakte geplaatst met het ‘glas’ erboven. Dit geeft ook een moderne look, met naar mijn mening net wat minder uitstraling dan aluminium. Bovendien moet je met plexiglas erg oppassen dat er geen krassen in de dunne onderkant (de afbeelding) komen, want dit wordt extra zichtbaar bij een lichte muur. Het transparante materiaal geeft wel een bijzonder effect in samenspel met licht. Zelf een zwarte achtergrond (van een logo) komt er mooi en fel uit:

Fotokaders van PVC

Ik heb ook één afbeelding op PVC besteld en getest. Hoewel dit vooraf mijn minste voorkeur had, ben ik aangenaam verrast door de wederom moderne ‘clean look’ van het witte PVC. Basic maar met stijl en de mooie dunne PVC-plaat heeft nu al mijn voorkeur boven canvas doeken of vergelijkbare materialen. Naar mijn gevoel is dit materiaal wel het gevoeligst voor eventuele schade, vooral de hoekjes zijn gevoelig, dus voorzichtig mee omgaan!

Bestellen bij Zor.com

Naast het uiteindelijke resultaat van de fotokaders, was ook het bestellen goed meegevallen. Ik had geen enkele problemen met het invoeren van de afbeeldingen en deze werden goed opgeslagen en daarna overzichtelijk weergegeven. Alhoewel Zor.com mij een kortingscode heeft geschonken voor deze review, ben ik erg te spreken over de prijzen. Je kan het zelf beoordelen op de website van Zor.com, waar veel maten beschikbaar zijn, maar je ook je eigen afmetingen kan invoeren. Ook de ophangers die (tegen betaling) kunnen worden meegeleverd zijn erg praktisch!

Zor.com levert goede producten voor een meer dan degelijke prijs! Zorgen voor een mooie afbeelding moet je wel even zelf doen…

Update: tijdelijke kortingscode!

Lezers van kiwify.nl kunnen nu ook tijdelijk 10% korting krijgen op hun aluminium fotokaders! Gebruik hiervoor de kortingscode: kiwify10alu

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...