Schrikkeldag 29 februari 2020: 6 leuke feitjes

Eens in de vier jaar staat onze wereld op zijn kop en hebben wij een schrikkeldag. Dit jaar is het weer zover. Februari loopt daarom door tot en met 29 februari. Omdat het bijna zover is, delen wij wat leuke wetenswaardigheden over de schrikkeldag die ons te wachten staat.

Niet 28, maar 29 dagen feest dankzij de schrikkeldag!

Ieder jaar is natuurlijk een feest maar het is extra speciaal door dat dagje extra. Althans, zo lijkt het. Maar, wat maakt dat schrikkeljaar nou zo bijzonder? Wij zetten 6 leuke feitjes op een rijtje.

Schrikkeldag 29 februari
Via: 9gag.com

1. Jongens plagen, zoentjes vragen

Wij trappen af met een romantisch feitje. Ook in deze tijd is het in de meeste gevallen zo dat de man een vrouw ten huwelijk vraagt. Het is echter zo dat het op 29 februari 2020 andersom mag. Dus dames, mocht jij de ware hebben gevonden, get that on one knee and put a ring on it. Straks is een ander jou voor.

2. Daar zeg je geen nee tegen

Het tweede leuke feitje is gerelateerd aan bovenstaande. Lieve dames, in Schotland is het zo dat een man jouw aanzoek niet mag weigeren. Die is dus gegarandeerd van jou! Mannen, wees gewaarschuwd als jouw vriendin plots een vakantie naar Schotland boekt. Wellicht vindt zij Groenland ook leuk?

Leap year filmposter
Via: Leap Year (filmposter)

3. Zeldzame ziektes krijgen meer aandacht

Een aantal zeldzame ziektes zijn bij het grote publiek weinig bekend. Op 29 februari worden deze onder de aandacht gebracht op Rare Disease Day. Wij hopen uiteraard dat het ooit niet meer nodig is om hier op deze manier aandacht voor te vragen. Wat zou het mooi zijn als deze ziektes kunnen worden bestreden of nog beter, voorgoed verdwijnen…

Rare disease day

4. 29 februari telde tot voor kort niet mee

Niet zo lang geleden werd de schrikkeldag genegeerd. Wat kan ons die schrikkeldag nou schelen, was misschien de gedachte. Het klinkt ons wel goed in de oren want het betekende dat er die dag geen zaken werden gedaan. Dus iedereen was vrij! Heerlijk toch?! Zullen wij die traditie in ere herstellen?

Via: giphy.com

5. De schrikkeldag in het kort

Het grappige is dat weinig mensen goed uit kunnen leggen waarom wij nou een schrikkeldag hebben. Nou, hier komt ie. aldus Wiki:

De Aarde heeft 365 dagen en afgerond 6 uur nodig (36514 dag) om een baan rond de Zon te beschrijven. Door elke 4 jaar een datum tussen te voegen, loopt de kalender weer in de pas met de aarde. Die datum is 29 februari, de schrikkeldag.”

Dat is even kort uitgelegd. Leer meer dankzij deze informatieve video:

6. De parade voor schrikkeldag baby’s

Ben jij op een scrhikkeldag geboren? Sucks to be you want dan vier je eens in de vier jaar jouw verjaardag. Aan de andere kant, het houdt je lekker jong. Mocht je eens helemaal uit je dak willen gaan met anderen die op schrikkeldag geboren zijn, ga dan eens naar Anthony, Texas in the US of A. Het schijnt de schrikkeldaghoofdstad van de wereld te zijn. Er is zelfs een parade. Dan begin je hier met carnaval en feest je verder in Anthony! Gaaf toch?!

Carnaval optocht
Via: pixabay.com | bhjthijssen, CC

Wat maakt dit jaar voor jou zo bijzonder? Of maakt die extra dag niets uit? Laat het ons weten in een reactie.

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer