5 uitstekende telefoons voor een beperkt budget

Er zijn veel smartphones te krijgen, variërend van lekker goedkoop tot erg duur. Wij hebben vandaag een mooi lijstje voor je gemaakt van telefoons, die wel te betalen zijn en óók nog eens goed werken!

Betaalbare smartphones

Waar vroeger de term budgetsmartphones (< 200 euro) een negatieve lading had, is dat allang niet meer het geval. De kwaliteit is er veel op vooruit gegaan en de fabrikanten concurreren meer dan ooit in dit segment, ditzelfde geldt voor het middensegment (200-400 euro). Het grote voordeel voor de consument is, dat je dus meer keuze hebt in alle prijsklassen telefoons, zonder dat je echt bang hoeft te zijn om een slecht toestel te kopen.

Om toch wat richting te geven in dit segment, hebben we een aantal telefoons op een rij gezet die goed presteren en toch in veel portemonnees passen. De toestellen in onder lijst vallen allemaal in het midden segment en hebben dus een prijs tussen de 200 en 400 euro. De prijzen fluctueren sterk, dus het is verstandig altijd even de actuele prijs te checken, eventueel in combinatie met een abonnement.

Huawei P20 Lite

De Huawei P20 Lite is de belichaming van een budgetsmartphone met het design van een top-smartphone. De P20 Lite staat vooral bekend om zijn goede dubbele camera, waarmee je mooie ‘focus-foto’s’ kunt maken. Hiermee kun je de achtergrond vervagen en een een object of persoon op de voorgrond goed in beeld brengen.

Nokia 7 Plus

Iedereen kent Nokia nog van vroeger uit de hoogtijdagen van onder andere de Nokia 3310. Maar Nokia is terug met smartphones en doet dat erg goed. Zo is de Nokia 7 Plus een goed betaalbare smartphone, met de nodige handige functies. Denk hierbij aan het 6 inch-scherm en de 12 megapixel-camera aan de achterzijde. De 7 Plus heeft een adviesprijs van 399 euro.

Samsung Galaxy A8

Voor wie een Samsung wil, maar zeker niet teveel wil uitgegeven, is de Samsung Galaxy A8 een mooie optie. Hierbij krijg je een goede camera, 5,6 inch-scherm en een toestel dat stof- en spatwaterdicht is. Hierbij betaal je dus niet de hoofdprijs zoals bijvoorbeeld bij de Note 9 of de Galaxy S9. Op deze manier heb je dus als het goede van Samsung, maar dan voor een lager budget.

iPhone 7 (refurbished)

De iPhone 7 is niet meer de nieuwste iPhone, maar is wel een toestel dat nog jaren mee kan. iPhones staan bekend om hun intuïtieve benadering in de software en de goed uitgewerkte functies en apps. Vooral als je kiest voor bijvoorbeeld een refurbished exemplaar, ben je goedkoper uit en heb je een smartphone in handen die nog jaren updates krijgt van de fabrikant. Als je een stapje hoger wil gaan, is de iPhone 8 bij Telfort ook nog een optie uiteraard.

Sony Xperia XA2

Als je Sony zegt bij smartphones, zeg je goede camera en dat is bij de Sony Xperia Xa2 niet anders. Hierbij krijg je dus een 23 megapixel-camera en de kwaliteit die we van de Japanse fabrikant gewend zijn. Met een 5,2 inch-scherm en een geheugen dat uitgebreid kan worden met een microSD-kaart, koop je een toestel waar je nog een flinke tijd mee vooruit kan.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...