5 geweldige tips om te genieten van een gratis vakantie

De zomer is begonnen en de vakantieperiode komt eraan. Je ziet jezelf al liggen in een hangmat, met een cocktail in je hand. Maar helaas, je budget laat een welverdiende vakantie niet toe. Niet gevreesd, want met vijf onderstaande tips kun je gratis van een welverdiende vakantie genieten.

1. Logeren bij een kennissen of vrienden

Je zal in je vrienden/kennissenkring vast wel iemand hebben die in een leuke stad of plaats woont. Het kan natuurlijk ook dat je iemand al zolang hebt beloofd om op bezoek te komen, maar dat het er nooit van is gekomen. Wat is er nou gezelliger dan bij een vriend of vriendin te logeren? Sla daarom twee vliegen in één klap. Ga niet thuis zitten, bel of app iemand en verras hem/haar met een logeerpartij.

2. Huizenruil

Je kent de film “The Holiday” waarschijnlijk wel. Wat ze in de film kunnen, dat kan jij natuurlijk ook. Er zijn diverse sites, waarop je genoeg mensen kunt vinden die het een avontuur vinden om hun huis met dat van jou te ruilen. Zet je avonturiers pet op, schrijf je in op een site (zoals huizenruil.com), wellicht vind jij je perfecte locatie om vakantie te vieren.

Via: pixabay.com

3. Paalkamperen

Staatsbosbeheer stelt elke zomer diverse paal kampeerplaatsen beschikbaar. Op diverse plekken midden in de natuur zetten ze een waterpomp, daar is het toegestaan om een nacht te kamperen. Er is geen elektriciteit of toilet beschikbaar, en je kan er alleen te voet of met de fiets komen.Maar je bevindt je vaak op de mooiste plaatsen, waar je normaal nooit zou komen. Vaak zijn er meerdere paalkampeerplaatsen bij elkaar in de buurt. Zo zou je er een soort van rondreis van kunnen maken.

4. Couchsurfing

Er zijn tegenwoordig veel mensen die hun bank of logeerbed aanbieden aan onbekende gasten. Ze zijn vaak erg gastvrij en houden ervan om nieuwe mensen te leren kennen. Hou jij ook van avontuur en nieuwe mensen leren kennen? Schrijf je dan in op BeWelcome of couchsurfing.com en ga het avontuur aan.

Via: twitchy.com

5. Huizenoppas

Mensen laten vaak niet graag hun huis onbeheerd achter als ze op vakantie gaan of ze hebben huisdieren die ze liever in huis laten, dan in een kennel. Zij zoeken vaak een oppas voor hun huis en dieren. Door voor de dieren, het huis en eventueel de tuin te zorgen kan jij genieten van een welverdiende vakantie met veel dierenliefde.

Zo zie je maar een vakantie hoeft niet duur te zijn. Met een beetje creativiteit en googlen kom je een heel eind. Wil je helemaal gratis op vakantie? Zorg dan dat je een lift regelt of ga met de fiets. Mocht je toch ergens heen willen vliegen, zorg dat je zo goedkoop mogelijk tickets boekt!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...