Je hebt net een heerlijke sandwich met avocado en zalm gemaakt. Helemaal opeten was wat teveel van het goede. Maar dan komt het veel voorkomend probleem. Hoe bewaar je de andere helft zonder dat deze bruin wordt?

- Advertentie -

Laat die pit erin zitten!

Laten we even beginnen bij het begin… De avocado blijft een heerlijk ingrediënt voor allerlei gerechten. Soms heb je echter niet een hele avocado nodig. Door de pit in de de overige helft van de avocado te laten zitten, wordt het vruchtvlees minder blootgesteld aan zuurstof, waardoor het middelste deel minder snel bruin wordt. Helaas kleurt de rest van de vrucht vaak wel snel bruin.

Via: stocksnap.io

Hoe voorkom je een bruine avocado?

Er zijn diverse manieren om ervoor te zorgen dat je avocado niet meer bruin wordt. Zo kan je hem met citroensap insmeren en in een luchtdicht bakje in de koelkast bewaren. Hetzelfde principe kan je toepassen met olijfolie. Smeer je halve avocado in met wat olijfolie, verpak het in vershoudfolie en bewaar het in de koelkast. Vele reacties op het internet, laten blijken dat je avocado, ondanks deze tips, vaak toch nog een beetje bruin wordt.

Via: pixabay.com

- Advertentie -

De ultieme tip tegen bruine avocado’s

De ultieme tip is eigenlijk ontzettend simpel: bewaar je avocado in een bakje met rode ui. Hak een rode ui fijn en leg deze op de bodem van een luchtdicht doosje. Leg daar de halve avocado met pit naar boven in. Zorg dat je het doosje goed sluit en bewaar hem in de koelkast. De zwavel in de ui, oxideert op het oppervlak, dit zorgt ervoor dat hij niet snel bruin wordt. Zelf hebben we het nog niet geprobeerd, maar op het internet zijn lovende reacties te vinden.

Via: food52.com

- Advertentie -

Zo, geniet nog lekker van die heerlijke groene vrienden! Meer zin in een geweldige tosti? Dat kan natuurlijk ook!