Valsspelen bij 30 seconds: zo doe je het onopvallend

Wie niet tegen zijn of haar verlies kan, haalt zich op aan dé tips om onopgemerkt vals te spelen bij 30 seconds.

Valsspelen bij 30 seconds kun je leren

Ben jij een 30 seconds master? Dan behaal je de ene na de andere overwinning. Ben je heel fanatiek, maar wil het nog niet altijd lukken met het geven van de juiste antwoorden? Niet getreurd, wij hebben een redmiddel: valsspelen zonder dat je 30 seconds concurrenten het door hebben. 

valsspelen 30 seconds
Via: flickr.com | warrenski, CC

Tips voor onopvallend valsspelen

Het spel 30 seconds toetst of jij wel echt zo slim bent als je zegt. Met deze tips kroon jij jezelf elke keer opnieuw tot 30 seconds kampioen. 3,2,1, we gaan valsspelen…

Tip 1: gebruik je creativiteit

Regels zijn er om verbroken te worden, dus wijk je een ietsepietsie af van wat er op je kaart staat. Dat heeft heus niemand door. Als je telkens door de mand valt, is het veel beter een onderwerp te initiëren, waarvan je zeker weet dat jij en je teamgenoot er alles over weten.  

Tip 2: ja, goed!

Hoor je het jezelf al roepen als de ander het goede antwoord geeft? Wat dacht je ervan om precies hetzelfde te roepen als de ander het goed fout heeft. Jouw enthousiasme zal iedereen ervan doen overtuigen dat jullie een punt hebben verdiend.

Tip 3: pionnendans

Te midden van de gezelligheid zijn er momenten dat niemand oplet. En juist die momenten pak jij, om een potje vals te spelen. Jij doet de pionnendans, waardoor jouw pion ineens twee stappen verder staat en die van de tegenstander twee stappen achteruit. Heh, hoe kan dat nu?

Via: bol.com

Tip 4: nog een keer dobbelen

Lijkt de dobbelsteen je niets goeds te gunnen, neem het heft zelf in handen. Valsspelen begint nog leuk te worden. Terwijl iedereen druk bezig is met andere dingen – lees: hysterische verhalen en drankjes – gooi je gewoon nog een keer. 

Tip 5: kaarten uit je hoofd leren

Naar school gaan is niet meer nodig, want als je deze tip opvolgt, zit het voorlopig wel goed met je algemene kennis. Het is wel voor 30 seconds spelers, die tijd te veel hebben, want het is een tijdrovend grapje. 

Tip 6: ken de spelregels op je duimpje

Het is niet per se valsspelen, maar wel een goed idee. Een 30 seconds detective wint vaak, doordat hij een neus heeft voor fouten van de tegenstander. Zo bespeur jij het als ze een Engelse term niet omschrijven, maar simpelweg vertalen in het Nederlands en sta jij erop dat er met een zandloper wordt gespeeld. De tegenpartij sjoemelen? Niet onder jouw supervisie. 

valsspelen 30 seconds
Via: pexels.com | Anna Shvets, CC

Valsspelen is toeslaan op het juiste ogenblik

Een echte valsspeler herkent de ogenblikken waarop hij of zij kan toeslaan. Van die ogenblikken, waarop de tegenstander zich verliest in de achtergrondmuziek. Of als de buurman rechts van je alleen maar oog heeft voor de hapjes. Wat ook helpt, is een teamlid kiezen, waarmee je twee handen op één buik bent. Dan voel je elkaar aan en weet je exact welke woorden iemand wel of niet kent. Ook gedeelde herinneringen helpen om een bepaald woord te omschrijven. Weet je nog toen…. wie is jouw 30 seconds maatje?

Valsspelen bij 30 seconds: jouw tips

Hopelijk heb wat aan deze tips! Laat vooral weten hoe ze hebben uitgewerkt, of heb je wellicht zelf nog leuke valsspeel-ideeën: laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer