Wasmachine schoonmaken: zo doe je het eenvoudig en milieuvriendelijk

Na verloop van tijd gaat je wasmachine minder prettig ruiken, herken je dat? Dan is het handig je wasmachine regelmatig schoon te maken, daarom hebben we onderstaande tips voor je op een rij gezet.

Wassen op lage(re) temperatuur

Het is beter voor het milieu en je portemonnee om te wassen op 30 of 40 graden. Dat wist je natuurlijk al, maar los van deze voordelen, is er ook een nadeel.

Zo blijven er meer zeep- en andere resten over in de wasmachine, die er uiteindelijk voor zorgen dat je wasmachine muf gaat ruiken. Ook al ruikt deze niet muf, toch is het verstandig om deze regelmatig schoon te maken.

Wasmachine reinigen

De wasmachine reinigen kan op een aantal manieren, waarbij er vaak eerst geadviseerd wordt om speciale wasmachine-reiniger te kopen. Gelukkig zijn er ook andere manieren om dit wat ‘vriendelijker’ te doen, met producten die je waarschijnlijk gewoon in huis hebt.

Daarom hebben wij een handig stappenplan gemaakt over hoe je het beste je wasmachine kunt schoonmaken en zo te zorgen dat nare geurtjes en resten helemaal verdwijnen. Het kost je niet veel tijd, uiteindelijk zul je er zo’n 10 minuten mee bezig zijn plus uiteraard de duur van het wasprogramma om alles goed in te laten werken.

Lees ook: Dit is het beste schoonmaakmiddel om de ramen mee te wassen

Stappenplan: zo maak je je wasmachine milieuvriendelijk schoon

Benodigdheden: Schoonmaakazijn (~0,5 liter), soda, afwasborstel, afwasmiddel en een doekje of keukenrol

Stappenplan:

  1. Maak eerst de deur en rubberen rand van de wasmachine schoon. Als je dat niet regelmatig doet, zul je er versteld van staan wat er hier allemaal in te vinden is naast de viezigheid. Gebruik hiervoor het doekje of keukenpapier
  2. Maak het zeepbakje schoon: gebruik hiervoor afwasmiddel en heet water
  3. Doe de soda en azijn in het zeepbakje en draai een (korte) was op 90 graden. Doordat deze zo warm wordt, doet de azijn extra goed zijn werk. Doordat de soda erbij zit, verdwijnen ook direct de nare luchtjes.

Zo eenvoudig kan het zijn, je wasmachine is lekker schoon. Wil je de wasmachine minder vaak schoonmaken, gebruik dat net een beetje minder wasmiddel. Je kleding wordt dan nog steeds goed schoon, je wasmachine blijft langer schoon en het scheelt ook nog eens in de portemonnee. Handig toch?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...