Wilde flamingo’s in Nederland?! Jazeker en je vindt ze hier!

Bij wilde flamingo’s denk je aan Zuid-Amerika of Afrika. In Nederland zijn flamingo’s enkel in de dierentuin te zien, toch? Nee! Nu zijn er ook wilde flamingo’s in ons koude kikkerlandje te vinden. Waar? Dat lees je in dit artikel!

Flamingo’s

Er zijn drie soorten flamingo’s. De Chileense flamingo, de ‘gewone’ flamingo en de Caraībische flamingo. De Chileense flamingo komt, zoals de naam al doet vermoeden, voornamelijk in Zuid-Amerika voor. De gewone flamingo, ook wel de Europese flamingo genoemd, komt voor in warme Europese landen als Portugal, Spanje, Italië en Griekenland. De Caraībische flamingo vind je vooral op de Galapagoseilanden.

flamingo
Via: pixabay.com

Duitsland

Flamingo’s zijn dus aardig goed vertegenwoordigd op onze aarde. Ook vind je ze dichter bij huis. Zo bevindt zich in Duitsland een populaire broedplaats voor Flamingo’s. In Zwillbrocker Venn, een natuurgebied in Noordrijn-Westfalen bevindt zich de meest noordelijk gelegen broedplaats voor flamingo’s ter wereld! Hier broedt jaarlijks een kolonie van zo’n 40 flamingo’s. Er worden hier speciale wandel- en fietstochten georganiseerd voor vogelliefhebbers die de flamingo’s graag van dichtbij willen bewonderen.

flamingos-duitsland
Via: pixabay.com

Nederland

Onder het mom van ‘het gras is groener aan de overkant’ wijken deze ‘Duitse flamingo’s’ steeds vaker uit naar Nederland. En wel in de provincie Zeeland. Elk jaar overwintert een klein groepje flamingo’s bij het Grevelingenmeer dat tussen de provincies Zeeland en Zuid-Holland in ligt. Geloof je ons niet? Bekijk dan onderstaande video maar eens!

Wat een spectaculair aanzicht he? je hoeft dus niet meer ver, maar kunt bij wijze gratis op vakantie voor Flamingo’s! Wat vind jij hiervan of heb je ook een dergelijk tip? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...