Hotspots van Amsterdam: de 12 leukste to do’s in deze stad

Amsterdam is natuurlijk al sinds jaar en dag ’the place to be’ van Nederland. Je raakt hier nooit uitgekeken, er is zóveel leuks te beleven en dat bewijzen deze hotspots!

Hotspots in Amsterdam

Of je er nu gaat eten, een museum bezoekt of alleen maar wilt chillen, in onze hoofdstad kan het allemaal. De keuze is reuze, misschien zelfs wel te, dus om je een beetje te helpen bij waar je in ieder geval geweest moet zijn, zetten we de 12 allerleukste hotspots voor je op een rijtje.

Amsterdam fietsen gracht hotspots
Via: pixabay.com | maczhb, CC

We beginnen even met 3 zeer bekende, maar broodnodige hotspots. Deze staan ook meteen in de top-5 van alle reisgidsen, dus heb je deze al gezien en wil je meer naar de beter verstopte parels, kijk dan verder vanaf #4!

1. Het Rijksmuseum

Als er een plek een echte ‘must-be’ is in Amsterdam dan is het wel het Rijksmuseum. Het is het grootste museum van Nederland en het heeft ook de grootste kunstcollectie van ons land met meer dan een miljoen items. Je vindt er onder meer werken van Rembrandt, maar ook van Van Gogh, Vermeer, Karel Appel, Rietveld en een kledingcollectie van Yves St. Laurent.

Rijksmuseum nachtwacht
Via: pixabay.com | RonPorter, CC

Ben je geen kunstliefhebber? Geen nood, zelfs voor het gebouw en Museumplein, is het al de moeite om deze plek te bezoeken.

Rijksmuseum Amsterdam Hotspots Museumplein
Via: Wikimedia Commons | C messier, CC

2. Het Rembrandthuis

En als je na het Rijksmuseum nog geen genoeg hebt van Rembrandt, ga dan zeker nog even langs bij het Rembrandthuis. Hier woonde Rembrandt tussen 1639 en 1658 en het huis is nog volledig ingericht, zoals het toen was. Superleuk is de demonstratie zelf verf maken van olie en pigment die in zijn studio gegeven wordt.

Rembrandthuis Amsterdam
Via: Wikimedia Commons | Remi Mathis, CC

3. Een rondvaart over de grachten

Een beetje toeristisch, dat wel en misschien zelfs wel een beetje cliché, maar als je in Amsterdam een beetje geschiedenis wilt snuiven dan doe je dat toch echt het beste vanaf het water. De grachten, die al 400 jaar het symbool zijn voor Amsterdam, staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst en zijn meer dan 100 kilometer lang. 150 bruggen over de grachten verbinden maar liefst 90 eilandjes met elkaar en op die eilandjes zie je prachtige oude pakhuizen en patriciërswoningen. Je raakt niet uitgekeken.

Gracht in Amsterdam
Via: pixabay.com | simonedge1108, CC

Er zijn natuurlijk ook originele hotspots die niet meteen bovenaan de reisgidsen komen te staan. Hier nog 9 beter verstopte hotspots in Amsterdam…

4. Dignita Hoftuin

Als je je dag goed wilt beginnen met een lekker ontbijtje van bijvoorbeeld pancakes, dan moet je beslist naar Dignita Hoftuin, gelegen in – je raadt het al – de hoftuin aan de Nieuwe Herengracht. Je kunt er fantastisch op het terras zitten en alles wat er op je bord gepresenteerd wordt, is biologisch, vers en lokaal ingekocht. Ook voor kinderen is het hier een waar paradijs. Een aanrader dus!

5. Café Caron

Bekend van televisie is hij al jaren, tv-chef Alain Caron, de man met dat heerlijke Franse accent. Maar wist je dat hij, samen met zijn zoons Tom en David een restaurant runt in Amsterdam? Hier kun je naast heerlijk eten ook goed borrelen met kaas en wijn. Je vindt Café Caron in de Pijp aan de Frans Halsstraat 28.

6. EYE Amsterdam

Houd je van film, van de geschiedenis ervan en van arthouse-films dan moet je per se naar EYE Amsterdam. Alleen al het futuristische gebouw is een bezienswaardigheid op zich. Je vindt EYE aan, hoe kan het ook anders, het IJ, tegenover het Centraal Station.

EYE Amsterdam
Via: Pixabay.com | Anemone123, CC

7. The Hoxton

Ben je jong en wil je wat, dan is The Hoxton aan de Herengracht waar je moet zijn. Eigenlijk is The hoxton een hotel, maar daar merk je weinig van. De entree oogt als een hippe huiskamer, met heerlijke banken en met knusse hoekjes. Hier treffen zowel toeristen als locals elkaar.

Méér Amsterdam hotspots…

We hebben nog meer hotspots van Amsterdam voor je op de volgende pagina. Wat dacht je van een super uitzicht op de stad? (zie 8.)

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...