De keukenrol: alles over deze onmisbare vriend in de keuken

Vaak ondergesneeuwd in de keuken, maar de keukenrol staat er altijd, als het erop aankomt! Daarom is het tijd om even stil te staan bij deze held van keuken!

Een ode aan de keukenrol…

Ik kan me niet meer herinneren hoe mijn leven eruitzag zonder mijn beste vriend. Meneer de keukenrol is het accessoire waar ik naar grijp als mijn onhandige ik tevoorschijn komt. Wanneer de yoghurt niet in mijn schaaltje, maar op de grond belandt en wanneer de spetters uit de pan vliegen. Ja, keukenrol, wat moeten we zonder je? Precies, helemaal niets. Alles over onze onmisbare vriend op het aanrecht, waar zelfs een gebouw naar is vernoemd!

Keukenrol gebouw
Via: flickr.com | Ferdi De gier, CC

Keukenpapier is een allemansvriend

Even terug naar waar het allemaal begon: als we NTR mogen geloven, stamt het populairste keukenproduct uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. De absorberende handdoek werd al snel een allemansvriend. Tien jaar na de Amerikaanse uitvinding werd het een regelrechte hit en nu vind je keukenpapier op ieder aanrecht. Zelfs op het niet zo schone aanrecht van menig student.

Dag herbruikbare doekjes

Een goede vriend is er altijd, druipt niet af als het moeilijk wordt en is goed voor je welzijn. Do we need to say more? De keukenrol slaagt met vlag en wimpel voor de test. Waar de bacteriën zich nestelen in herbruikbare doekjes – je weet wel die gele doekjes die naast de kraan blijven plakken – is keukenpapier vele malen frisser. Na gebruik gooi je het papier gewoon weg. Vooral als je vlees en vis hebt bereid, is schoonmaken met keukenpapier een GO. 

Via: youtube.com (capture) | Luksan Wunder

Een handige keukenrol hack

Schoonmaakkoningen- en koninginnen opgelet! Niet alleen de papierenvellen zijn bruikbaar, vergeet vooral ook de keukenrol zelf niet. Gebruik de ‘naakte’ rol bijvoorbeeld als verlengstuk voor je stofzuiger. Het materiaal van de stang van een stofzuiger is niet buigzaam, waardoor sommige plekken onbereikbaar zijn en viezigheid blijft liggen. Door keukenrol aan de stofzuigerslang te bevestigen en de ‘mond’ van de keukenrol te buigen, kun je overal bij. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte tussen de autostoel en de deur. Als dat niet handig is!

De broer van wc-papier

Een handig weetje in deze tijd is dat je keukenpapier, in tegenstelling tot wc-papier, niet door het toilet mag spoelen. Keukenrol is niet voor niets dikker. Het is gemaakt om stevig te blijven, zelfs als het nat is. Wist je dat keukenpapier daarom een design heeft? Het patroon in het papier neemt vocht op. Wc-papier heeft daarentegen een unieke samenstelling, waardoor het juist gemakkelijk afbreekt na het doorspoelen. Help de rioolservice een handje door je netjes aan de volgende regel te houden: wc-papier doorspoelen, keukenpapier in de prullenbak.

Keukenrol papier keuken
Via: Wikimedia Commons | Mets501, CC

De hilarische keukenrol houder

Je kunt je keukenrol zo origineel en creatief plaatsen als je zelf wilt. Naast de standaard keukenrol houder zijn er namelijk vele leuke exemplaren. Hier enkele voorbeelden voor honden- en kattenliefhebbers:

Knutselen met de keukenrol 

We hebben het gehad over de voordelen van schoonmaken met keukenrol, maar laten we even een moment nemen voor de creatieve kant van dit product. Met keukenrollen kun je namelijk uitstekend knutselen. Een dierentuin vol dieren, een kasteel, vliegtuig, piraten, zeemeerminnen? Met keukenrollen kun je echt alle kanten op. Kijk maar eens, hier ben je uren zoet mee!

Oerhollandse molen

Zelfs de wieken zijn van een keukenrol gemaakt.

Afbeelding wordt geladen…

Een hele familie…

Door de lengte van de keukenrol kun je figuren maken van verschillende groottes!

Afbeelding wordt geladen…

Voor bezig bijtjes

Super schattig toch? Bijvoorbeeld als versiering voor een traktatie.

Afbeelding wordt geladen…

Jouw mening over keukenpapier?

Ben jij ook zo’n grote van keukenpapier en wat vind jij het handigst eraan? Of heb je een totale andere kijk op dit keukenattribuut? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...