Pas afgestudeerd? 13 dingen die je snel leert over het volwassen leven

Ben je pas afgestudeerd? Proficiat en welkom in het Rijk der Volwassenen! Daar waar er wordt gebruncht in plaats van gedanst, en pensioensparen een gezellig gespreksonderwerp is. Maak kennis met het volwassen leven!

De struggles van het volwassen leven

Wie net is afgestudeerd sluit een periode van studentenleven af. Dat is ergens mooi natuurlijk, maar het betekent ook dat je nu écht tot het clubje van de ‘volwassenen’ behoort. En er zijn bepaalde nieuwe gedragingen die daarbij komen kijken. Wat dacht je van brunchen in plaats van uitgaan? Wij hebben 13 dingen opgelijst die je snel leert over het volwassen leven na je afstuderen.

Via: pixabay.com | 5688709, CC

1. Je diploma lijkt nutteloos

Je hebt er jarenlang voor gestudeerd, en nu merk je plots dat jouw diploma geen passe-partout is naar de arbeidsmarkt. Een diploma geschiedenis? Wat kun je daar nu mee. Heel erg verwarrend aangezien je ouders altijd zeiden ‘je moet doen wat je graag doet’.

Daar zit je dan, thuis in de zetel met een uitkering. Als je dan toch een vacature vindt waarvoor je geschikt bent, heb je natuurlijk een gebrek aan ‘ervaring’. Tja, als niemand je aanneemt is het moeilijk om ervaring op te doen, toch? Een verschrikkelijk iets van het volwassen leven!

Via giphy.com

2. Even kijken in mijn agenda

Vroeger had je een zee van tijd. Als student moest je uiteraard regelmatig naar de les gaan en examens afleggen, maar verder dan dat was je leven een eindeloze aaneenschakeling van series kijken, op café gaan, en in de weekends aan tafel bij je ouders aanschuiven. Het was zorgeloos en je kon altijd wel even gaan shoppen of wat dan ook.

Wil je vandaag met iemand afspreken, dan kan je beter je agenda erbij pakken. Van maandag tot vrijdag werk je, en dan blijven er dus maar twee vrije dagen over… Slik. Terwijl je vroeger gewoon spontaan afsprak, maken jullie nu een datumprikker voor de volgende date met je vrienden.

Via: pixabay.com | Mabel Amber, CC

3. Waar blijft mijn zakgeld?

Je ouders geven je plots geen zakgeld meer. Terwijl je het meer dan ooit nodig hebt. Je moet je eigen huur betalen, kleding, eten, je restaurant-uitjes,… Wie had ooit gedacht dat het leven zo duur zou zijn.

Via: pixabay.com | Andrew Khoroshavin, CC

4. Met vrienden ga je… brunchen

In de plaats van uitgaan in het weekend of de hele nacht Truth or Dare spelen, gaan jullie met de vrienden vanaf nu lekker brunchen. Het is aanpassen, maar waarom zou je zwaar gaan feesten terwijl je maar 2 vrije dagen heb? Dan ben je sowieso één dag kwijt, en heb je enkel nog de zondag over!

Bovendien merk je dat je steeds minder goed tegen alcohol kan. Wat een gruwel. Nee hoor, volwassenen staan liever om 10 uur op om te gaan brunchen. Nog iemand een theetje?

Via: pixabay.com | My Luu, CC

5. Post krijgen is niet fijn

Een rekening hier, een rekening daar. Betaal dit, betaal dat. Je wordt echt gek van al die post. Waar blijven die leuke brieven van je vrienden van op kamp, of die gezellige vakantiekaartjes die ze je stuurden? Dat was tenminste wat positievere post.

Via giphy.com

6. Pensioensparen, euh wat?

Opeens hebben je vrienden het er allemaal over: welk pensioenspaarplan heb jij bij je werkgever? Ze vergeten soms dat je dankzij dat diploma Kunstwetenschappen nog steeds thuis bij je ouders woont, en nog bijlange na niet aan het pensioensparen bent. Als je dan eindelijk zo ver bent, praat die bankier over fiscale voordelen en spaarfondsen. Euh… Gewoon knikken!

Via: pexels.com | Moose Photos, CC

Op de volgende pagina lees je nog maar herkenbare elementen van het volwassen leven. Nooit gedacht dat jij op die manier zou gaan denken over de jeugd… (nr. 13)!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...