Dit zijn de lekkerste chips van Nederland en de winnaar is een verrassing

Als je aan iemand vraagt: welke chips vind jij het lekkerst, dan zullen de antwoorden flink uit elkaar liggen. Ook al zijn er een paar publiekslievelingen, de uitkomst van de chips-test van deVolkskrant is wel enigszins verrassend…

Chips-test

Zo rond een groot sportevenement is het heerlijk op de bank te zitten met een zak chips. Ook zonder sportevenement is dat trouwens een mooie invulling van je avond, daarom hebben ze op de redactie van de Volkskrant in totaal 83 zakken chips opengetrokken om te bepalen welke nu het lekkerst is.

Er waren echter wel een aantal voorwaarden die gesteld werden om te zorgen dat het misselijkheidsniveau niet te hoog werd bij het testen van alle chips.

  • Er werden alleen ‘gewone’ chips getest, dus geen ribbel-chips, Doritos, Nibb-its, kettle cooked etc.
  • De chips komen uit het assortiment van AH, Jumbo, Lidl, Aldi en Marqt
  • Er waren twee ‘zittingen’ om de chips te proeven

Smaak is natuurlijk erg persoonlijk, maar er is toch een ranglijst uitgekomen die bestaat uit 24 items. De slechtst beoordeelde soort chips kreeg een 4,3 en dat is barslecht… De beste moest het doen met een mooi 8,1.

Top 5 chips in Nederland

Oké, laten we beginnen met in ieder geval de slechtste te noemen, dan weet je waar je vanaf moet blijven, waarna we doorgaan met de top 5 chips van Nederland. Suffolk Cheddar & Chives (John John) was degene die beoordeeld werd met een 4,3, dus daar moet je – volgens de redactie van de Volkskrant – bij wegblijven. Overigens werden vrij veel biologische chips minder goed beoordeeld, doordat ze niet knapperig waren en er vaak smaak of kruiden ontbraken.

Goed, genoeg negatieve chipspraat, laten we verder gaan met de top 5 chips.

5. Thai Sweet Chili (Lay’s Sensations) 7,3

Op de Thai Sweet Chili van Lay’s kregen goede commentaren, waaronder: ‘goede bite’ en ‘lekker pittig en weinig zoet’. Ook al was niet iedereen enthousiast, was dit toch nummer 5.

4. Naturel 7,6

Doe maar lekker gewoon, dat is precies de reden dat de naturel chips op de vierde plaats zijn geëindigd.

De naturel chips van John John zijn het lekkerst (dezelfde als de ‘slechtste chips’). Deze doet het dus wel goed op het gebied van naturel.

Interessant is overigens dat op twee bij de naturel Lidl is geëindigd en de Aldi is de laatste in de top 3 van deze ‘gewone’ chips.

3. Patatje Joppie (Lay’s) 7,8

Dit was volgens het testpanel de gedoodverfde winnaar, maar er bleken nog lekkerdere chips te zijn. Toch is Patatje Joppie met een 7,8 de top 3 binnen geslopen.

2. Japanese Sweet Wasabi & Ginger (Lay’s Sensations) 8,0

Hou je van iets anders, dan is de Sweet Wasabi en Ginger van Lay’s een goede optie. Ook al is er van de ginger weinig te proeven, het is toch nummer twee geworden.

1. Pickles (Lay’s) 8,1

Geloof het of niet, maar pickles van Lay’s hebben de hoogste score gekregen. Ja, dit zijn dus augurk-chips die ‘zuur-zout-vette zaligheid’ genoemd worden. Verrassend, maar misschien toch te proberen waard, toch?

Alle uitslagen van deze chipstest kun je vinden op de site van de Volkskrant. Staat jouw favoriet ertussen? Laat het weten in de comments!


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

1 gedachte over “Dit zijn de lekkerste chips van Nederland en de winnaar is een verrassing”

  1. Die Wasabi en Ginger was ook mijn favoriet, maar kan hem nergens meer vinden? Die Pickles ook niet, maar heb hem maar een review gegeven.
    [geen links a.u.b]

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...