Zo eenvoudig is het om minder te betalen voor je smartphone-abonnement!

Niemand wil teveel betalen voor een smartphone-abonnement, maar als je niet goed oplet, kan dat zomaar gebeuren. Misschien staar je je wel blind op die nieuwe iPhone of Samsung die je graag wil hebben en sluit je een te duur abonnement af. Wij hebben een aantal handige tips voor je op een rij gezet.

Ga niet voor de eerste de beste aanbieder

Het kan soms verleidelijk zijn om te kiezen voor een aanbieder, eentje die jouw telefoon op voorraad heeft of een provider die de gaafste reclame maakt, maar dat is niet altijd de voordeligste optie.

Zoek en vergelijk, zoals je dat waarschijnlijk ook met andere producten doet. Er zijn veel mensen die denken ‘een abonnement is een abonnement’, maar dat is zeker niet het geval. De webshop waar wij goede ervaringen mee hebben op het gebied van prijs is GSMWeb. Bij de prijzen die wij vergeleken hebben kwamen zij er steeds als voordeligste uit.

Maak een rekensommetje

Sim-only of abonnement met smartphone, dat is natuurlijk de vraag. Tegenwoordig zie je precies hoeveel je voor je abo betaalt en hoeveel voor de smartphone die je erbij krijgt. Door een goede vergelijking te maken tussen het los kopen van een toestel met Sim-only en het aanschaffen van een smartphone met abonnement, kom je er vaak achter dat één bepaalde optie veel voordeliger is.

Zorg dus dat je weet wat voordeliger is en vergelijk ook verschillende toestellen en aanbieders met elkaar. Het kan zijn dat de ene maand een iPhone voordeliger is en de andere maand zou je dan bijvoorbeeld beter voor een Samsung kunnen gaan.

Kies voor snel of nog sneller

Wat ook veel kan schelen in de abonnementskosten, is het gebruik van een snel mobiel netwerk met ondersteuning voor bijvoorbeeld 4G, of de keuze voor een netwerk waar dit niet standaard aangeboden wordt.

Natuurlijk is er verschil in snelheid te merken, maar als jij buitenshuis niet wilt streamen of andere dingen doen waar snel internet voor nodig is, kan het een paar euro per maand schelen op je abonnement.

Lees ook: Vaak vind je in deze webshop de beste telecom-deals

Staar je niet blind op één provider

Elke maand opnieuw hebben providers weer aanbiedingen en soms zijn er ook weer retailers die aanbiedingen hebben van bepaalde providers. Het is dus verstandig niet blind je abonnement bij dezelfde provider te verlengen, maar goed rond te kijken en de aanbiedingen in de gaten te houden. Op deze manier ben je verzekerd van een betaalbaarder abonnement.

Hopelijk ga jij binnenkort dus ook minder betalen voor je abonnement, die euro’s zijn altijd welkom natuurlijk!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...