De 10 favoriete beroepen van psychopaten

Uit onderzoek is gebleken dat psychopaten vaker kiezen voor bepaalde, specifieke beroepen. Welke denk jij dat dit zijn? Wij delen de 10 meest gekozen beroepen door psychopaten met jou. Zit de jouwe er toevallig ook tussen?

Voor welk beroep kiezen psychopaten het meest?

Wij houden het nog even spannend en gaan van 10 naar 1. Sommige beroepen zijn voorspelbaar, andere had je misschien niet verwacht. De meest gekozen beroepen voor psychopaten zijn uiteenlopend maar ze hebben één ding gemeen: het zijn stuk voor stuk beroepen waar je lekker veel macht hebt en de baas kunt spelen over anderen. Herken jij jezelf of een ander daarin?

Psychopaten psychopaat beroepen
Via: American Psycho / youtube.com (capture) | Movieclips

10. Ambtenaar

Een functie bij de overheid geeft je precies wat je als psychopaat wilt. Je mag beslissen over zaken die er echt toe doen. Intelligent, maar empathie en morele waardes hebben ze niet of nauwelijks. Zijn wij daarom zo negatief over politici? Machtsmisbruik, daar schrikken ze niet van.

9. Chef-kok

Hectiek en chaos zijn dingen waar de meesten van schrikken. Psychopaten doen het juist goed onder stress dus werken in een keuken is goed voor hen. En het streelt hun ego. Zou Gordon ook een tikkeltje psychopathisch zijn?

8. Geestelijken

Wandaden van geestelijken komen vaak niet aan het licht, tot het te laat is. Als geestelijke kun je een ander manipuleren en onder de duim houden, maar tegelijkertijd geniet je een beschermde status. Ideaal voor psychopaten zoals Jim Jones.

7. Politieagent

Eigenlijk is het heel krom maar ook dit beroep trekt psychopaten aan. De filmwereld speelt hier handig op in. Films als de The Departed zijn daarom razend populair.

6. Journalist

Journalisten gaan soms over lijken voor een goed verhaal. Ze zijn meedogenloos. Anderen stalken, doen wat jij wilt en niet stoppen als een ander dat vraagt…

Via giphy.com

5. Chirurg

Een gestoorde chirurg? Blijkbaar komt ook dit geregeld voor. Waarschijnlijk weer vanwege het goed presteren onder druk. Dominantie speelt ook een rol binnen dit beroep, iets waar een psychopaat geen nee tegen zegt. Maar wees gerust, ze zijn niet allemaal helemaal koekoek!

Via giphy.com

4. Verkoper

Je moet alles kunnen verkopen en denken aan het grote geld. Je collega’s onderuit halen om vooruit te komen gaat je niet te ver. Past dat een beetje bij jouw karakter?

Psychopaat beroepen mes
Via: depositphotos.com

3. Mediapersoon (TV/radio)

Veel aandacht krijgen en narcisme, dat gaat hand in hand. Zijn DJ’s dan ook potentieel gevaarlijk? Salvatore Ganacci komt wel in de buurt, of niet?

Salvatore Ganacci DJ psychopaat
Via: youtube.com (capture) | OWSLA

Zegt deze clip niet genoeg?

2. Advocaat

Ken je de term ‘advocaat van de duivel’? Veel mensen hebben wat tegen advocaten en soms is dat ook wel terecht. Je moet de ergste misdadigers kunnen helpen zonder wroeging. Zou jij het kunnen? Kan jij jouw emoties zo onderdrukken?

.

1. Directeur

Lijkt het je wat om de hele dag de baas te zijn? Dat iedereen bij je slijmt? Jij bepaalt alles! Directeuren ervaren dit gevoel ook. Chaos vinden ze fijn want dan presteren zij en anderen niet. Waarom zou je dan niet zelf zorgen voor een beetje paniek?

Presidenten psychopaten
Via: Wikimedia Commons | kremlin.ru, CC

Zijn het altijd psychopaten?

Nee joh, dat is ook niet het geval. Maar weet je dat er ook “veilige beroepen” zijn? Leraren en mensen die werken in de zorgen zouden minder psychopathische neigingen hebben. Geloof jij dat? Laat het ons weten in een reactie.

Lees ook:

Bron: Psychologisch.nu en Businessinsider.nl


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...