5 geheime tricks waarmee je meer uit je iPhone haalt

Tegenwoordig kunnen smartphones steeds meer, maar toch zijn er ook nog functies die lang niet iedereen kent. Daarom hebben wij een vijftal handige, vaak verborgen, tricks voor je op een rij gezet waarmee je nog meer uit je iPhone kunt halen.

1. Gebruik met één hand

Tegenwoordig worden smartphones niet kleiner (iPhone 10 heeft bijvoorbeeld 5,8 inch-scherm), superhandig natuurlijk, maar niet als je met bijvoorbeeld één hand wil typen. Gebruik je het originele toetsenbord van de iPhone, dan druk je lang op de emoji/wereldbol en je zult zien dat het toetsenbord ineens een stuk beter bereikbaar is dan voorheen. Deze schuift op, waardoor je beter met één hand kunt typen, handig toch?

2. QRcode scanner

Heb je wel eens een QRcode gescand met een specifieke app? Dat is helemaal niet nodig, want de camera doet ook dienst als scanner. Het is een kwestie van de camera richten op de QRcode et voila: deze kan zomaar gelezen worden. Vervolgens kun je als het bijvoorbeeld een link is, deze eenvoudig openen in Safari.

Lees ook: Heb jij een iPhone die uitvalt bij 25 procent? Wij hebben de oplossing

3. Helderheid zaklamp aanpassen

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar de zaklamp is voor mij een veelgebruikte functie op mijn iPhone 10. Maar soms is hij net wat te fel en soms kan hij wel wat meer licht gebruiken. Door de zaklampbutton lang ingedrukt te houden, kun je eenvoudig de ‘kracht’ ervan instellen. Dus heb je veel licht nodig, dan kan dat eenvoudig aangepast worden met de slider, net als wanneer je hem te fel vindt.

4. Gebruik je headphone als afstandsbediening

Heb je een iPhone met een bedrade headphone, dan kan deze ook dienst doen als afstandsbediening. Natuurlijk voor je muziek, maar bijvoorbeeld ook bij de camera door de volume-up button van je headphone in te drukken. Zo maak je nog betere selfies, yihaaaa!

Lees ook: Deze slimme truc maakt ook jouw iPhone supersnel

5. SOS-bericht uitzenden

Vanaf iOS 11, onder andere op de iPhone 10, zit er een nieuwe handige functie in de iPhone die ik eigenlijk hoop dat je nooit nodig hebt. Door vijf keer snel achter elkaar op de powerbutton te drukken, zal er een noodoproep gestart worden. Gebeurt dit per ongeluk, dan heb je nog een paar seconden om dit te annuleren. Zo niet, dan zal er een oproep naar het alarmnummer geplaatst worden.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...