Zo maak je je eigen gras-hoofd poppetjes!

Hilarisch, het poppetje met de groene haren! De perfecte activiteit om samen met kinderen te doen, maar ook voor volwassenen is dit echt grappig om te hebben!

Waarschijnlijk is het poppetje met zijn gras-hoofd wel bekend voor de meeste mensen! Na enkele dagen komen zijn groene haren uit zijn kopje groeien! Op sommige scholen is dit een vast terugkomend ritueel en wij begrijpen waarom: het is hilarisch om te maken, spannend hoe het eruit komt te zien en je kan het poppetje daarna nog stijlen ook…

De ingrediënten voor ‘meneertje Gras’

Het is eigenlijk vrij gemakkelijk om een gras-hoofd te maken en je hebt er niet al te gek veel spullen voor nodig. Dit zijn de benodigdheden:

  • Graszaad
  • Aarde, zaagsel of wol
  • Pantykous
  • Bekertje
  • Knutselmateriaal voor de aankleding

Zo moet het

Hieronder kun je in een zeer duidelijk video zien, wat de stappen zijn om een gras-hoofd poppetje te maken. Deze is op basis van aarde:

Kiwify TOPtips:

  1. Let er bij het graszaad vooral op dat het mooi verdeeld is over de bovenkant van de pantykous en het niet in een hoopje ligt, voordat je de aarde, zaagsel of wol erbij doet!
  2. Met wol kun je gemakkelijker extra vormpjes maken, zoals een neus of oren. Je moet de wol dan een beetje in de vorm kneden en met een klein elastiekje op z’n plaats houden!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...