Harry Potter niet op Netflix in Nederland, of toch wel?

Tijdens de koude wintermaanden is iedereen in voor een filmavond. Films als Home Alone, Lord of the Rings en Harry Potter geven een nostalgisch gevoel en passen goed bij de sfeer van de feestdagen. Deze films worden vaak al uitgezonden op de reguliere televisiezenders maar nu leek het erop dat Netflix afgelopen maand aankondigden dat we de Harry Potter films vanaf 1 november ook konden bingewatchen op onze favoriete streamingsdienst.

Met deze tweet begon de ophef. In één dag stond social media er vol mee, verschillende nieuwssites pakte het nieuws snel op en kondigden het groot aan: Alle Harry Potter films op Netflix!

Harry op Netflix of toch niet?

Helaas leek het valse hoop te zijn. Voor de oplettende lezer was al snel duidelijk dat dit geplaatst werd door Netflix in Frankrijk en België. Het nieuws kwam naar buiten dat dit dat niet het geval zou zijn voor de Nederlandse Netflix.

De streamingsdienst werkt met licenties. Voor elke film of serie moeten ze deze aankopen voor het land waar ze de serie willen uitzenden. Dit was ook het geval met bijvoorbeeld de populaire serie Friends. De Franse Netflix zond de hele serie al veel eerder uit dan dat hij in Nederland beschikbaar was.

En dit lijkt ook het geval met de Harry Potter films. In Frankrijk staan ze al op Netflix. In Nederland helaas (nog?) niet.

Harry Potter op Netflix krijgen

Het is niet de eerste keer dat er ophef ontstaat over films en series die op Netflix staan of stonden. Voorbeelden hiervan zijn de eerdergenoemde serie Friends en ook Frozen en Gossip Girl hebben voor veel ophef gezorgd toen duidelijk werd dat deze serie en film van Netflix zouden verdwijnen.

Netflix luistert graag naar zijn klanten en heeft voor dit soort gevallen een suggestie formulier.  Via dit formulier kan je een film aanvragen die je graag op Netflix ziet. Dit betekent niet dat er aan alle suggesties wordt voldaan, maar je kan het altijd proberen.

Daarnaast is RTL Boulevard een petitie gestart om de populaire filmreeks op Netflix te krijgen na de ophef. Als je deze wilt tekenen kan dat via bovenstaande link!

Het is nog mogelijk

Nadat we blij zijn gemaakt met het nieuws dat Harry Potter op Netflix zou verschijnen en daarna teleurgesteld zijn dat dit toch niet het geval is, is er nog een klein lichtpuntje aan het einde van de tunnel.

Het is nog mogelijk dat de Harry Potter reeks op Netflix komt, maar daarvoor moeten we wel duidelijk laten weten aan Netflix dat dit is wat we willen. Met het suggestie formulier en de petitie van RTL Boulevard is er misschien nog een kleine kans dat wij met kerst alle Harry Potter films kunnen kijken.


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...