Hoe overleef je een festival? 6 handige tips

Het festivalseizoen is al even bezig! Hoppen van het ene festival naar het andere en het ultieme party gevoel ervaren, voel jij de kriebels al? Om dit festival seizoen gezond, veilig en volledig uit je dak te kunnen gaan, hebben wij wat handige tips. Z贸 wordt je festivalseizoen nog een tikkie leuker. PARTY TIME!

Ik ga naar een festival en neem mee

Geen regenbui, verlies van je muntjes of wat dan ook zal dit festival seizoen voor jou verpesten als je deze items meeneemt.

Via: flickr.com | Veld Music Festival, CC

1. Nooit in de rij voor drank

Uren in de rij wachten op je drankje, wat vervolgens bijna uit je hand wordt gestoten door de volgende in de rij. Dat is vanaf nu voorbij! Met de handige en stijlvolle alcohol armband ben je voortaan bevrijd van het gewacht en je drank blijft veilig.

Bovendien blijft het lekker gekoeld. Wij weten wel wat om onze arm hangt deze zomer. Komen wij de metaaldetector dan wel door? 馃槈 Maar er zijn meer manieren om stiekem drank mee te nemen.

2. Come rain or come shine

Soms weet je niet wat het weer gaat doen tijdens een festival. Met dit picknickkleed/ poncho hoef je niet meer ieder uur naar het weerbericht te luisteren.

Als het zonnetje doorkomt, spreid je dit kleedje uit en begint het met bakken uit de lucht te vallen, dan tover je het om tot heuse poncho. En je rolt hem zo op en hoppa in de festivaltas. Je hebt zelfs eentje die zo klein is, dat het in je zak past! Z贸 handig!

3. Heuptasjes mogen weer!

Of doe je picknickkleed in een bijpassende, hippe heuptas. Kies er wel eentje met handige vakjes voor o.a. je muntjes, sleutels, pasjes en je make-up.

Afbeelding wordt geladen…

4. Where is Waldo

Op een groot festivalterrein raak je snel iemand kwijt. Om nou uren kwijt te raken aan achter elkaar aan lopen en elkaar uiteindelijk treffen bij de wc’s is niet meer van deze tijd.

Installeer thuis een handige app waarmee je in een mum van tijd herenigd bent met je feestmaatjes. Denk bijvoorbeeld aan Woov, maar ook Iphone heeft een eigen Where is Waldo achtige app.

Via: flickr.com | William Murphy, CC

5. Droog setje kleding

Een poncho is natuurlijk handig tegen de regen, maar er kan tijdens zo een festival zo een hevige regenbui vallen dat een setje droge sokken soms echt nodig is. Bovendien kan er altijd een drankje over je heen gaan en dan wil je niet de hele tijd zeiknat en stinkend naar bier rondlopen.

6. Ff opladen

Je mobiel leeg? Dan laad je toch even bij? Vergeet je powerbank niet. Zorg wel dat je een waterbestendige meeneemt. Weet je nog, die onverwachte hoosbui. Misschien is deze tent n贸g handiger.

Afbeelding wordt geladen…

Heb jij nog festival tips?

Er is zoveel wat je mee kunt nemen naar een festival, maar bovenstaande moet wel op je lijstje. Wat is het gekste wat jij ooit hebt meegenomen naar een festival of heb je nog leuke festival-herinneringen? Deel het met ons in een reactie.

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen 鈥榓ffiliate links鈥 bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen 鈥 lees meer

Delen met...