Dit goedkope product van Ikea is over paar jaar duizenden euro’s waard!

Natuurlijk kun je geld op de bank zetten, maar als je dan toch naar de Ikea gaat, kun je beter een investering doen in een product van een paar tientjes. Wie weet heb je over een paar jaar een rendement waar de gemiddelde beurshandelaar jaloers op is.

Ikea als moneymaker

Je vraagt je natuurlijk af, wat is het precies voor een product dan en heb ik het in huis? Misschien wel. Het gaat om een bijzettafeltje (LÖVBACKEN) met een adviesprijs van 69,95 op dit moment. Het is ook te vinden op de Nederlandse site van Ikea.

Dit bijzettafeltje is niet nieuw qua design en komt je misschien zelfs bekend voor. De grote vraag is natuurlijk, waarom wordt het zoveel geld waard?

Waarom zoveel geld waard?

Deze bewering komt van veilingsite Barneby’s. Het tafeltje is iconisch en stamt alweer uit 1953, dus helemaal nieuw is het niet. Toch heeft Ikea ervoor gekozen het opnieuw uit te brengen voor een beperkte periode in een beperkte oplage. De LÖVBACKEN, zoals het tafeltje heet, werd ontworpen door de Zweedse, succesvolle designer Gills Lundgren.

De verwachting van de veilingsite is dat door dit tijdloze en iconische design het over een paar jaar flink wat euro’s waard zal zijn. Zo tegen 2030, zou je er tussen de 1000 en 1800 pond voor moeten krijgen, omgerekend zo’n 1100-2000 euro.

Lees ook: 10 IKEA geheimen die jij nog niet wist (en nummer 3 is leuk)!

Klopt het ook?

Dat moet de tijd ons gaan leren. Er zal – na dit nieuws – wellicht een run komen op de tafeltjes, waardoor de prijs inderdaad zal oplopen, maar of dit Ikea-tafeltje meer dan 1000 euro waard zal worden binnen 12 jaar, wie weet, maar vooralsnog zou ik er geen 100 kopen in ieder geval.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...