In deze 10 landen zijn mensen het gelukkigst. En NL staat er ook tussen!

Gelukkig zijn, het moet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Geluk gaat niet hand in hand met hoeveel geld je hebt of verdiend, dat weten we allemaal wel. Maar sociale factoren en gezondheidszorg spelen wel een grote rol.

In deze 10 landen zijn de mensen het meest gelukkig, en ja Nederland staat er ook tussen! Het World Happiness Report 2017 is uitgebracht en geeft zicht op welke landen het gelukkigst zijn. Benieuwd op welke plek we staan? Je vindt het in dit lijstje!

1. Noorwegen

De Scandie’s staan allemaal op deze lijst, maar Noorwegen mag dit jaar met de eer strijken.  Vorig jaar was het namelijk Denemarken. Noorwegen staat bekend om haar mooie natuur (de fjorden). Daarnaast is het geloof in de overheid groot en de betrouwbaarheid en vrijgevigheid hoog.

In deze 10 landen zijn mensen het gelukkigst
Via: pexels.com

2. Denemarken

Verstoten van de troon, maar een goede tweede. De bekende Deense cinnamon rolls kennen we allemaal wel, zo lekker! Maar Denemarken heeft meer te bieden dan alleen lekkere gebakjes. Namelijk mooie architectuur (zowel historisch als modern), gratis universiteiten, prachtige natuur en uitstekend openbaar vervoer. Fietsers kunnen hun hart ook ophalen in dit land.

In deze 10 landen zijn mensen het gelukkigst
Via: pixabay.com

3. IJsland

Fun fact: in de hele geschiedenis van het land is maar 1 man neergeschoten. Het is er zo veilig dat de politie niet eens een geweer op zak heeft. Ook heeft IJsland prachtige natuur met haar geisers, gletsjers en vulkanische uitbarstingen.Als je ooit nog het Noorderlicht wilt zien, dan weet je waar je heen moet! Visserij is de grootste bron van inkomen, gevolgd door toerisme.

In deze 10 landen zijn mensen het gelukkigst
Via: pexels.com

4. Zwitserland

Het land met de eeuwige neutraliteit. Een kopje koffie is er erg duur, maar het land staat bekend om het uitvinden van muesli, glijbanen en de aardappelschiller. Dierenmishandeling, zoals isolering, wordt zwaar gestraft in dit land. Het liefst heb je niet 1 maar twee of meerdere huisdieren. En deze zullen er ook zeker voor hebben gezorgd dat Zwitsers gelukkig zijn en in dit lijstje voorkomen.

In deze 10 landen zijn mensen het gelukkigst
Via: pexels.com

5. Finland

De werkloosheid is hoog in dit land. Maar niet doordat mensen geen baan kunnen vinden, ze kiezen simpelweg voor het hebben van geen baan. In Finland zijn sociale voorzieningen heel belangrijk, zelfs belangrijker dan geld. In dit land is het bijvoorbeeld heel normaal voor mannen om 18 dagen zwangerschapsverlof te krijgen. De gezondheidszorg is hier top, net als de talloze sauna’s!

In deze 10 landen zijn mensen het gelukkigst
Via: pixabay.com

6. Nederland

En daar zijn we hoor! Nederland staat op nummer zes in het lijstje gelukkigste land ter wereld. Doen we niet slecht toch?! Wij zijn het eerste land ter wereld dat het homo huwelijk legaliseerde in 2000, wist je dat? Daarnaast hebben we de hoogste populatie dichtheid, staan we bekend om ons bier en doen we het ook goed op gebied van voeding, veiligheid en zorg. Petje af! Mensen kennen ons niet alleen van het bier, maar klompen, fietsen en stroopwafels zijn ook bekende Nederlandse dingen.

In deze 10 landen zijn mensen het gelukkigst
Via: pexels.com

7. Canada

Canada kennen we als het land van de maple leaf, ijshockey en lacrosse maar ook van de Canadese soldaten die meevochten tegen de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog. Het land bestaat voor ongeveer 30% uit bosgebied, en elke Canadees heeft een zorgverzekering. In dit land is het homohuwelijk ook gelegaliseerd.

In deze 10 landen zijn mensen het gelukkigst
Via: pexels.com

8. Nieuw-Zeeland

Dit was het eerste land ter wereld met universeel kiesrecht. Ook was dit het eerste land waarbij de drie top posities van de regering bekleed werden door vrouwen! De lokale bevolking (ook wel Kiwi’s) genoemd vinden altijd wel tijd om te relaxen en tot rust te komen. Het homohuwelijk is gelegaliseerd in Nieuw-Zeeland en in het hele land is geen enkel nucleair station te vinden.

In deze 10 landen zijn mensen het gelukkigst
Via: pixabay.com

9. Australië

Dat bekende Aussie accent kennen we allemaal wel. Ook is het een fantastisch vakantieland en halen surfers hun hart op op de verschillende stranden. Ook rugby, Crocodile Dundee en Aboriginals zijn kenmerken van het land. De bevolking werkt nauw samen met de Aboriginals om de geschiedenis van beide bevolkingsgroepen in stand te houden.

In deze 10 landen zijn mensen het gelukkigst
Via: pexels.com

10. Zweden

De laatste in het rijtje is het land bekend van IKEA en Volvo. Maar naast deze twee merken staat het land ook bekend om haar liefde voor koffie. Met daarbij iets lekkers. Fika wordt genoemd. Het is de traditie waarbij mensen samen komen om te eten, drinken en praten. Een mooie traditie als je het ons vraagt. Sociale voorzieningen voor familie en werknemers zijn hier top geregeld en het land is bezig om fossiel brandstofgebruik drastisch te verminderen en het zelfs compleet af te breken.

In deze 10 landen zijn mensen het gelukkigst
Via: pixabay.com

Heeft Nederland het toch even geflikt om op plek 6 in dit lijstje te belanden! België doet het ook niet slecht op plaats 17…

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...