Speelt jouw kind met je smartphone? Let op dat dit dan niet gebeurt…

Waar kinderen 15 jaar geleden nog gewoon braaf naar Tik Tak keken, is er nu allerlei andere media in de buurt zoals smartphones en tablets, maar er kan wel eens wat mis gaan…

Smartphone en kinderen

Er is al veel gezegd en geschreven over kinderen en smartphones, maar eerlijk is eerlijk: de meeste ouders laten hun kids wel eens een filmpje kijken of spelletje doen. Of het nu is om krijspartijen te voorkomen in het openbaar of om toch dat groentehapje even naar binnen te krijgen zonder al te grote drama’s.

Dat is natuurlijk niets om je voor te schamen, veel ouders hebben deze ’truc’ al eens toegepast, maar als je niet oplet, kan je telefoon wel eens de dupe hiervan zijn.

Er kan natuurlijk een drinkbeker of groentehapje over je toestel gaan, maar dat overleeft deze meestal wel, maar het kan ook erger, zo bewijst deze Aziatische moeder die haar peuter haar iPhone gaf.

Oh oh: doei iPhone

De iets oudere kinderen kunnen telefoons beter ontgrendelen dan dat we dat zelf kunnen, maar met peuters is dat vaak een ander verhaal. Het volgende gebeurde er:

Deze peuter kreeg de telefoon van zijn moeder met een filmpje erop, niets geks. Om één of andere reden ging het scherm uit of werd de vergrendeling geactiveerd. Als kind, druk je dan natuurlijk op alle knopjes die je kunt vinden.

Meestal zijn dat de cijfers van pincode van het toestel. Deze kun je wel vaker verkeerd in drukken, maar het ook de verkeerde kant op gaan…

Lees ook: Deze slimme truc maakt ook jouw iPhone supersnel

Via: Wikimedia Commons, Fred Greaves (United States Army), CC

48 jaar geblokkeerd

Nadat je regelmatig (lees veel te vaak) de verkeerde code in hebt gedrukt, zal de telefoon tijdelijk geblokkeerd worden. Hoe vaker, hoe langer.

Op een bepaald moment had deze peuter ervoor gezorgd dat de telefoon van mama 25.114.984 minuten geblokkeerd was. Ruim 25 miljoen minuten dus, hetgeen gelijk staat aan bijna 48 jaar.

Over 48 jaar is de iPhone niet meer helemaal actueel, dus erg vervelend.

Oplossing?

Gelukkig is er wel een oplossing zo lang je toegang hebt tot je iTunes-account van Apple om zo de code te resetten. Heb je dit niet, dan is je telefoon praktisch onbruikbaar geworden. Maar ach… We hebben wel weer iets om te vertellen op verjaardagen toch?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...