Waar dat kleine zakje in jouw jeans echt voor dient

Iedereen die wel eens jeans draagt kent het, dat kleine zakje wat je nooit gebruikt. Maar waar is dat eigenlijk echt voor? Wij gingen op onderzoek uit.

Jeans kleine zakje zijkant pijl
Via: pixabay.com | Myriams-Fotos, CC

Kleine zakje jeans

Dat kleine zakje in de reguliere broekzak van je jeans is te klein om bijvoorbeeld kleingeld in te bewaren. Ook voor smartphones is deze zeker niet geschikt en los daarvan is dit veel langer geleden ontstaan. Maar waar kun je het dan voor gebruiken? Zijn er ook mensen die het daadwerkelijk gebruiken?

Jeans kleine zakje zijkant
Via: depositphotos.com | KostyaKlimenko

We gingen op onderzoek uit, om het mysterie rond deze kleine zakjes in je spijkerbroek te ontrafelen. Het blijft een bijzondere verschijning, die vele andere broeken niet hebben…

Jeans zakjes spijkerbroek
Via: pxfuel.com, CC

Terug in de tijd

Om het antwoord te vinden op dit mysterie moeten we wat verder terug in de tijd. Zo rond 1800 werd dit kleine zakje geïntroduceerd door Levi’s, een nog steeds bekende en gerenommeerde jeansmaker. Dit was niet voor kleingeld, maar kon gebruikt worden om een zakhorloge in op te bergen. Praktisch alle cowboys maakte toen gebruik van een dergelijk horloge en konden deze dus handig opbergen.

Jeans zakhorloge kleine zakjes
Via: pixabay.com | AntPacheco, CC

Waarom het nu nog steeds op jouw jeans zit? Goede vraag! Het iconische design en kenmerkende extra zakje is gewoon altijd gebleven. Niet als praktisch, maar meer als herkenbaar. Je kan er natuurlijk altijd nog iets kleins in verstoppen!


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

1 gedachte over “Waar dat kleine zakje in jouw jeans echt voor dient”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...