De grootste (en tofste) mega-glijbaan ter wereld ligt in Nederland

Glijbanen zijn voor jong en oud en voor velen is het, hoe sneller hoe beter. In het Hof van Saksen hebben ze flink hun best gedaan en je kunt er zelfs met z’n vieren in.

Grootste glijbaan ter wereld

Met de opening van deze nieuwe glijbaan, staat de grootste indoor-glijbaan van de wereld in Drenthe. Deze is speciaal gericht op tieners die met hun ouders naar het luxe park komen.

De glijbaan, die Bombo genoemd wordt, zorgt voor een onvergetelijke ervaring, volgens het park. Je gaat er vanaf met een band waar vier personen in passen, je hoeft dus niet alleen te gaan. Met een snelheid van 50km/h zoef je in de trechter waar je een aantal rondjes draait. Deze heeft een diameter van maar liefst 19 meter.

De glijbaan is speciaal gebouwd voor het Hof van Saksen en is na openen meteen de grootste indoorglijbaan ter wereld.

Video

Maar nu denk je misschien: nou en? Check vooral even de video’s van de mensen die er al in zijn geweest. Als je dit gezien hebt, wil je er zelf ook vanaf!

De mensen van TubeRides hadden de gelegenheid al om deze uit te proberen en hebben direct een video opgenomen.

Daarnaast zijn er nog twee andere glijbanen geopend vandaag in het park, waarbij een investering van miljoenen aan vooraf ging. Meer info op de site van het Hof van Saksen.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...