Gooi je oude servies nooit weg: vogels zullen je dankbaar zijn

Heb jij je oude servies weg gegooid of sta je op het punt dit te doen? Stop! Zelfs van je oude servies kun je namelijk nog heel wat leuke dingen maken. Hoe bedenken ze het, geen idee, maar zeg nu zelf, dit is toch snoezig?

.

Pimp your servies

Er is aan de bel getrokken, de vogeltjes in Nederland zijn in nood en hebben onze hulp nodig. Jij hebt servies over, vogels moeten worden gered. Dan is dit toch een ideale manier om zo een vogeltje een makkelijker leven te geven? En het ziet er toch cute uit, of niet dan? Ze zijn zo makkelijk zelf te maken.

Woningnood voor vogels

Zouden vogels kieskeurig zijn? Waar kiezen ze eerder voor? Een saai vogelhuis zoals alle andere vogels? Of gaan ook vogels mee met de tijd en gaan ze creatief om met de woningnood? Zo een vogelflat ziet er toch snoezig uit? Waar zou jij je intrek nemen?

.

“Vogels zijn best lui”

Nee joh, zo een vogeltje vliegt de halve wereld rond. Als zij dan een nestje maakt, is het wel voor even en vaak komen ze terug. Maar in ieder geval zullen ze wel moe zijn na aankomst. Hoe fijn is het dan als ze thuiskomen en de koelkast is rijkelijk gevuld? Gegarandeerd dat ze volgend jaar weer terugkomen.

.

Vogels hebben een sociaal leven

Vogels weten wel waar ze de lekkerste snacks halen. Net als wij onderhouden ze sociale contacten en als je elkaar dan toch treft, dan kun je net zo goed even blijven hangen en samen een hapje eten uit een theekopje.

.

En daarna nog even samen een drankje doen, of twee, wie is de BOB? Het is in ieder geval een gezellige boel!

.

Help, mijn vogel is klusser!

Het is wat, zo een nest onderhouden. Niet alle vogels willen in je potje wonen dus bouwen ze een oldskool nest in de buurt van jouw gepimpte servies. Ook goed, want dan kun je de ‘boids’ nog op een andere manier helpen. Hang bijvoorbeeld naast het servies handig spul op wat gebruikt kan worden om er een te gek nestje van te maken.

In principe kun je van alles gebruiken om vogels een plekje te geven. Je oude schoen leek ons wat minder prettig voor de gevleugelde vriendjes, maar alles kan. Belangrijk is dat wat je ook gebruikt, nut heeft. De beste manier om ze te lokken, is door de maag. Heb jij al eens zelf vetbolletjes gemaakt?

Bird is the word…

Als klapper op de vuurpijl hebben wij dé meest fantastische manier om je vrienden mee te krijgen in de vogelrage. Samen kunnen jullie allerlei lieve fluitertjes redden van de ondergang. Zing maar met zijn allen en laat in een reactie weten welke vogelvriendjes gebruik maken van jouw eigen gemaakte vogelnest van oud servies.

Lees ook: Waarom je eierdozen NOOIT meer mag weggooien


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...