Lockdown? Op deze 6 apps hang je met je vrienden rond

Het zijn moeilijke tijden. Sociale isolatie is voor niemand leuk. Gelukkig zijn er deze apps voor vrienden die je gegarandeerd een gezellige avond bezorgen. Van op een veilige afstand.

App tijdens Corona lockdown

Wie niet ziek is, strijdt vandaag wel tegen de verveling. Uiteraard is dat niet van levensgevaar, maar wel vervelend. Met je vrienden een avondje gaan stappen of lekker uitgebreid op restaurant eten zit er voorlopig niet in. Toch hoeft dit geen streep door je sociale rekening te zijn. Natuurlijk kan je je haar zelf knippen, maar je kan heus wel contact houden met je vrienden. Wij zetten hier de leukste apps voor vrienden op een rijtje. En deze apps zijn momenteel de beste plaats om met je vrienden rond te hangen.

1. Rummikub

Niet zo een feestbeest, eerder het rustige type? Dan mis je het waarschijnlijk om een gezelschapsspel te kunnen spelen met vrienden. Dankzij de app Rummikub kan dat wel! Dit oldschool spel kent iedereen. Net zoals bij het echte bordspel, mag je om de beurt iets leggen. Je kan Rummikub spelen met andere online gebruikers, of met je real life vrienden. Meld je aan via Facebook en nodig je vrienden uit voor een privéspel. Een gezellige avond gegarandeerd.

Via: Wikimedia Commons | Ryan Harvey, CC

2. HouseParty

De app is niet nieuw. Hij werd in 2016 gelanceerd, maar is vandaag populairder dan ooit. HouseParty is net als een echt huisfeestje. Het geeft je de mogelijkheid om met maximaal acht vrienden tegelijkertijd te videochatten. Je ziet elkaar allemaal. Bovendien kan je meerdere party’s op hetzelfde moment bezoeken.

App corona quarantaine HouseParty
Via: Houseparty

Hoe werkt de app? Simpel. Je downloadt de app, maakt een account aan en nodigt vrienden uit voor jouw feestje door ze de link door te sturen via WhatsApp of Messenger. Vrienden kunnen elkaar ook opzoeken via de gebruikersnaam. Net zoals in het echt, kunnen er ook vrienden van vrienden langskomen. Geen zin in? Zet dan de melding ‘stranger danger’ uit, zo kunnen er geen onbekenden je feestje crashen.

3. Netflix Party

Netflix is wellicht geen nieuw concept voor je. Maar ken je Netflix Party al? De streamingdienst heeft een app ontwikkeld waarmee je tijdens het kijken van een film of serie, kunt chatten met je vrienden! Zo lijkt het alsof jullie samen op de bank zitten. Je kan dus lekker opmerkingen geven over de film of samen de enge momenten trotseren.

Netflix Party
Via: Netflix Party chrome.google.com

4. Would You Rather & Dilemma’s

Fan van Dilemma op Dinsdag? Dan ga je deze app voor vrienden ook weten te appreciëren. Would You Rather, de naam zegt het al. De app legt jou en je vrienden allerlei lastige situaties voor. Je moet telkens uit twee opties een keuze maken. Bijvoorbeeld: je tanden poetsen met vlooienpoep of je handen wassen in urine? Hilarische gesprekken volgen snel…

Would You Rather app
Via: Would You Rather | dualcat.io

5. Truth or Dare!?

Net zoals Rummikub is de app gebaseerd op een bestaand spel. ‘Doen, durven of waarheid’, heeft iedereen ooit gespeeld. Misschien was je toen jong en onbezonnen, maar goed, de coronaverveling doet gekke dingen met een mens. Tijdens deze app kan je kiezen tussen een pikante vraag of een gekke opdracht. Uiteraard moet je de keuze al maken voordat je weet welke vraag er gesteld wordt. Truth or Dare!? is een van de leukere apps voor vrienden. Je leert elkaar nog beter kennen. Zeker een aanrader voor vrienden die je eigenlijk nog niet zo goed kent.

Truth dare app quarantaine
Via: depositphotos.com | AndreyPopov

6. Draw Something

Geïnspireerd door deze rare tijden? Download de app Draw Something. Het concept is simpel. Je tekent iets en vervolgens moet je vriend(in) raden wat de creatie voorstelt. Dit doe je om de beurt. Het is een creatief tijdverdrijf, absoluut een van die apps voor vrienden met artistieke talenten. Of net niet…

Via: flickr.com | Dave.Hackbarth, CC

Zat er iets voor jou en je vrienden tussen om deze quarantaine-dagen door te komen? Natuurlijk zijn er nog veel meer apps, maar we vonden deze al de moeite. Heb je nog een leuke suggestie, geef deze aan in een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...