Hou op daarmee! Wat juist niet te doen tijdens de lockdown

Het is weer zover, een nieuwe lockdown. Een periode die voor niemand fijn is. Je probeert jezelf thuis te entertainen, maar er zijn dingen die je absoluut niet moet doen! Wij hebben een aantal don’ts voor je op een rijtje gezet.

Wat je vooral niet moet doen tijdens een lockdown

Er zijn allerlei tips online te vinden over wat je kunt doen tijdens een lockdown. Sommige dingen moet je echter juist niet doen. Wij geven je hierover een zestal tips.

lockdown-kiwify-blog-tips
Via: pxhere.com | UerDomwet, CC


1. Overeating, daar kom je flink van aan

Van stress gaan veel mensen eten. Het is zonde als je kilo’s erbij eet, die er straks weer af moeten. Let op je eetgewoontes en als je toch iedere keer naar die snoepkast gaat, zorg dan dat er niet al te veel rommel in staat. Gewoon niet kopen dus! Wat je niet in huis hebt, gaat ook niet in het mondje.

over-eating-lockdown-blog-kiwify
Via: pxfuel.com | DMCA, CC

2. Bingewatching (er is meer dan een scherm)

Het is natuurlijk heerlijk om serie na serie te kijken, maar als je non-stop kijkt, wordt het leven al snel saai. Maak voor jezelf een schema en geef daarin aan wat schermmomenten zijn en hou je aan die planning. Als je te lang aan een stuk vastgeplakt zit aan het scherm en je merkt dat het je geen stap verder helpt, zoek dan andere hobby’s. Doe leuke spelletjes samen, ga koken, of pak een ouderwets Zweeds puzzelboekje erbij. Klussen kan natuurlijk ook altijd en dan kom je de dag wel door.

Heb jij nog andere tips om weg te blijven van een scherm? Deel die dan gerust met ons via een reactie onderin.

Via: depositphotos.com | AntonioGuilllemF

3. Online shop til you drop, doe maar niet

Je kan al je zuurverdiende centen online uitgeven aan spullen die je eigenlijk niet écht wilt of nodig hebt, maar dat is natuurlijk zonde. Blijf uit de buurt van online webshops, want zodra je erop zit, gegarandeerd dat je wat bestelt. Het is allemaal niet gemakkelijk maar een beetje zelfbeheersing is in deze tijd nodig.

Via: pxhere.com | Pxhere.com, CC

4. Wc papier plunderen (wassen kan ook, haha)

Over zelfbeheersing gesproken… Koop geen 5 pakken wc papier. Laat ook nog wat over voor een ander. Je komt echt niet zonder te zitten. En mocht dit wel gebeuren: er is ook een douche of kraan waar water uitkomt. Pak een zeepje en soppen maar. De wereld vergaat niet als je het een keer zo moet doen, toch?

5. Reageer frustraties niet op elkaar af

Als je constant op elkaars lip zit, dan ben je snel geneigd frustraties op elkaar af te reageren. Nergens voor de nodig want de ander kan er ook niets aan doen. Wij zullen hier samen heelhuids uit moeten komen dus probeer juist extra lief voor elkaar te zijn. Lukt het even niet, laat elkaar dan met rust tot je bent afgekoeld. Veel beter dan de hele dag kissebissen over onzin.

Hangry honger boos boxen
Via: pikrepo.com, CC

6. Word niet verslaafd aan social media

Iedereen heeft hier moeite mee. Het is moeilijk om van social media weg te blijven. Althans, zo lijkt het. Maar er was een tijd dat wij ook zonder konden hoor. Log lekker een dagje uit en kom even tot jezelf. Wij weten zeker dat je dit overleeft en is het zo erg om niet van alles op de hoogte te zijn? Nee toch? Zo veel hebben mensen nu toch niet te melden 🙂

via giphy.com

Zijn er meer dingen die je absoluut niet moet doen tijdens een lockdown? Vast wel toch?! Deel jouw tips met ons in een reactie. Samen komen wij er wel. Succes!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...