Deze 5 series moet je zeker gezien hebben

Wij hoeven het jou vast niet uit te leggen: het kijken van series is een heerlijk tijdverdrijf. Thuis op de bank met een regenachtige dag, buiten in de zon terwijl jij jouw favoriete drankje drinkt of nog even snel één aflevering voor het slapen gaan. De paniek slaat dan ook toe als jij geen serie meer hebt om te kijken!

Series kijken: het wordt comfortabeler

Goede series kijken is van alle tijden. Toch is er de afgelopen tijd veel veranderd. Waar je vroeger afhankelijk was van een bepaalde zender en nog erger: een bepaald tijdstip, kun je nu veel vrijer genieten van het allermooiste wat seriemakers ons hebben gebracht. Of het nu gaat om uitzending gemist of juist het grote aanbod van streaming diensten. Je kunt via internet en tv steeds vaker kijken: wanneer en hoeveel jij zelf wilt… Beentjes omhoog en kijken maar!

Naast thuis op de bank genieten van je favoriete series kun je met de meeste internet en tv abonnementen ook tv kijken via je mobiel of tablet. Natuurlijk kun je ook de Netflix-app downloaden om je zo onderweg niet te vervelen.

Breaking Bad
Via: flickr.com | BagoGames, CC

Wanneer jij tijdelijk serieloos bent, zal jij weer op zoek moeten gaan naar een nieuwe serie. Je vraagt je vrienden of familie om advies, maar ook zij noemen weer het standaard lijstje op. Van Breaking Bad tot aan Prison Break en van Game of Thrones tot aan Peaky Blinders. Stuk voor stuk legendarische series, maar natuurlijk heb jij deze allemaal al gebinged. Of al meerdere keren…

Deze 5 legendarische series moet je hebben gezien

Het is daarom tijd voor een unieke lijst van 5 series die jij gezien moet hebben en waarschijnlijk nog niet gezien hebt. Zelfs als echte seriefreak vind jij in ieder geval één serie die direct op jouw verlanglijstje komt te staan. Hierdoor kan jij eindelijk weer een nieuwe serie bingewatchen. Beentjes omhoog en kijken maar!

Via: unsplash.com | Glenn Carstens-Peters, CC

1. Élite

Deze populaire serie op Netflix is er eentje die jij zeker gezien moet hebben. Élite draait om een exclusieve privéschool waar aan het begin van een nieuw schooljaar drie arbeiderskinderen zich inschrijven. De confrontatie tussen de arme en rijke studenten leidt vervolgens tot een moord. Naarmate je de serie verder kijkt vind je steeds meer antwoorden en kom je uiteindelijk tot de dader. Echter vindt er dan alweer snel een nieuwe, pijnlijke situatie plaats…

2. Feuten

In Feuten draait het om een groep studenten die lid willen worden van de vereniging H.S.C. Mercurius. Een ontgroening is de eerste stap om toe te kunnen treden tot de vereniging. Iets dat op vele momenten erg uit de hand kan lopen, maar daardoor wel puur vermaak is. De NPO serie is er dan ook zeker eentje voor op jouw lijstje!

3. Mocro Maffia

Het kan haast niet anders dat jij al veel mensen hebt horen praten over deze misdaadserie van Videoland. Mocht je nog enige twijfel hebben is het nu het juiste moment om de knoop door te hakken. Deze serie moet jij ab-so-luut gezien hebben. Conflicten in de onderwereld zorgen voor ruzies, moorden, complotten en verraad. De situatie dreigt steeds verder uit de hand te lopen…

4. The Society

Een mysterieuze serie waarbij het zeker zal zijn dat jij niet kan stoppen met bingen. De Netflix serie speelt zich af in de stad New Ham waar een vreemde stank in de lucht hangt. Wanneer een groep jongeren op kamp gaan in de bergen, ontdekken zij bij terugkomst dat alle bewoners van de stad zijn verdwenen. Zonder enige communicatie met de buitenwereld zullen zij moeten overleven en keuzes moeten maken over regels en leiderschap. Zullen zij het mysterie samen ontrafelen?

5. Gomorra

Op zoek naar een spannende misdaadserie? Dan zit je bij de Italiaanse Netflix serie Gomorra aan het juiste adres! Het speelt zich voornamelijk af in de voorsteden van Napels en vertelt het verhaal van de relaties tussen verschillende drugsdealers, gangsters en onschuldige burgers. Al wordt deze laatste groep vaak meegetrokken in situaties waar je liever niet in terecht wilt komen.

Welke serie zet jij op jouw lijstje?

Aan de hand van dit lijstje kan jij hopelijk weer even vooruit, zelfs als je eventueel onverhoopt in quarantaine zou moeten. Van korte series met (nog maar) één seizoen tot aan spannende series met vele seizoenen.

Laat ons in een reactie weten welke serie jij gaat kijken of welke serie anderen zeker gezien moeten hebben!

Via: giphy.com

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...